ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΕΤΑ

Βαρύ είναι το πένθος για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος από νωρίς το πρωί σήμερα βιώνει την απώλεια του πατέρα του  Διονύσιου Κουρέτα απόστρατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο γνωστός καθηγητής απαχαιρέτησε τον πατέρα του με μία συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb στην οποία αναφέρει:

«Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί με τη στολή του. Υπηρέτησε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Ήταν έντιμος, δίκαιος και φρόντιζε πάντα από τη θέση που είχε να προστατεύει τους πιο αδύναμους πολίτες. Οι πατρινοί ξέρουν πολλές ιστορίες να πουν.

Θυμάμαι ένα περιστατικό . Γύρω στο 1970 ήταν προϊστάμενος στην αγορανομία . Ήταν ο βασικός μάρτυρας στην περίφημη υπόθεση νοθείας γάλακτος με σκόνη στην Πάτρα. Ήμουνα τότε 8 νομίζω.

Έφυγα από το σχολείο και πήγα στο δικαστήριο.

Τον είδα να καταθέτει και να λέει αυτά που μου είχε πει ένα βράδυ. Με είχε πάρει και πήγαμε να φάμε οι δυο μας. Σπάνιο πράγμα.

Φεύγοντας από το δικαστήριο με πήρε στα χέρια και μπήκαμε στο αυτοκίνητο . Καθώς γυρίζαμε σπίτι σταμάτησε στην πλατεία. Εκεί άραζε ένας τύπος με κομμένο πόδι και πάντα τον χαιρετούσε . Είχε ένα μικρό πορτοφολάκι με κέρματα.

Το άδειασε σαυτόν. Το είδα και τον ρώτησα . Μου είπε ότι δεν είχε να περάσει και περνούσε συχνά και του άφηνε χρήματα. Ήταν μια πτυχή εντελώς άγνωστη του χαρακτήρα του. Είχε μεγαλώσει ορφανός από πατέρα και μητέρα και ήταν απίθανα σκληρός με φοβερές ευαισθησίες.

Απεβίωσε σήμερα το πρωί . Διονύσιος Κουρέτας Αστυν. Διευθυντής εν αποστρατεία. Παρών”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com