Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΚΑΤΙΝΕΣ” ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Από το μέλος του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας εκλεγμένου με την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Δ. Παπαδόπουλο πήραμε την παρακάτω απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση – καταγγελία των ΣΥΝΕΚ που βάζουν ζήτημα προεδρεύοντα στην ΕΛΜΕ Λάρισας αλλά και καταγγέλλουν συνδιαλλαγή μεταξύ ΔΑΚΕ και ΠΟαρεμβάσεων. Στο κείμενό του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

“Μερικές διευκρινίσεις για τις “κατίνες” του συνδικαλισμού.
1) Σε ένα ΔΣ που δεν έχει συγκροτηθεί κάθε απόφαση προκύπτει από ψηφοφορία.

2) Η απόφαση που μετέφερα στην συνέλευση προέδρων ήταν η απεργία αποχή ,όπως ακριβώς ψηφίστηκε στη Συνέλευση μετά από πρόταση των Παρεμβάσεων στην οποία συμφώνησαν ΠΑΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ανεξάρτητοι συνάδελφοι και συνδιαμορφώθηκε.

3) Την ώρα της μάχης κάποιοι ασχολούνται με “αλλά” ζητήματα , αποδεικνύοντας πόσο λίγο τους ενδιαφέρει πραγματικά η νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος.

4) Προφανώς γι’ αυτούς το πραγματικό ζήτημα δεν ήταν τι θα μεταφερθεί στην συνέλευση προέδρων αλλά το πρόσωπο που θα το έκανε και μάλιστα θεωρούν και τους εαυτούς τους ως εκ Θεού ορισμένους ως αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ. Αυτό προκύπτει από την θρασύτατη απαίτηση να αποσύρουμε την πρόταση μας γιατί έτσι ήθελαν τα ΣΥΝΕΚ. Σχετικό μήνυμα υπάρχει.

5) Εμείς ως Παρεμβάσεις συνεχίζουμε την προσπάθεια να σταματήσουμε την επιβολή της αξιολόγησης. Εσείς ασχοληθείτε με τις εμπάθειες σας. Ο καθένας με τις προτεραιότητες του !!

6) Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι μετά τις πρώτες συνεδριάσεις σε όλη την Ελλάδα και τις δεκάδες σχολείων που μπήκαν στην απεργία αποχή, αυτό είναι οδηγός μας . Καλή συνέχεια συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ