ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΑΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Για την Παρασκευή ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, ο 33χρονος δραπέτης των φυλακών Λάρισας που συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας στην Αττική, κατηγορούμενος ότι διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, ενώ κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια.

Η ΕΛ.ΑΣ  ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο 33χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης όχι μόνο της πρόσφατης ληστείας σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως αλλά και σε άλλα δύο υποκαταστήματα στη Ν. Ιωνία και στη Μεταμόρφωση, ενώ θυμίζουμε πως ο 33χρονος από τις 2 Αυγούστου είχε παραβιάσει τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας απουσίας από το Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, όπου εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) και αναζητείτο.

Στο σχετικό δελτίο τύπου της Αστυνομίας (ΓΕΔ Θεσσαλίας), που εκδόθηκε στις 4 Αυγούστου, αναφέρονταν ότι:

«Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητείται ένας ημεδαπός, ο οποίος κρατούνταν στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας και προχθές (02-08-2021) δεν επέστρεψε έπειτα από άδεια που είχε λάβει.

Ο ημεδαπός εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών)  για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, της διακεκριμένης αντίστασης από πρόσωπο που οπλοφορεί, της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της διακεκριμένης οπλοκατοχής από κοινού, της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης συνεδρίασης δικαστηρίου, της απείθειας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης».

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Για την υπόθεση ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, 33χρονος ημεδαπός, δραπέτης φυλακών, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε τράπεζες.

Ο ανωτέρω εντοπίσθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μαζί με 34χρονη ημεδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για -κατά περίπτωση- ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, αντίσταση, νομοθεσία για τα όπλα και τα ναρκωτικά, περιλαμβάνεται ακόμα ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς με τον αναζητούμενο, κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα τραπεζών σε περιοχές της Αττικής.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από την κατοχή τους και σε οικία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,

19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα,

3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια,

περίστροφο με 6 φυσίγγια,

ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια,

νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων,

κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις”.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ όπως προαναφέρθηκε ο 33χρονος δραπέτης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται.


Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ