ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΑΝΙΔΑΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Η 2α Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί, πλέον, ως Ημέρα παρατήρησης της Πανίδας των Υδροβιοτόπων. Ο Δήμος Αγιάς  με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού, του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, των πολιτιστικών και επαγγελματικών συλλόγων, στο πλαίσιο παρατήρησης της πανίδας υδροβιοτόπων, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:30πμ, διοργανώνει περίπατο και κωπηλασία με κανό και SUB στο Δέλτα του Πηνειού.

Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στο παραποτάμιο μονοπάτι του Δέλτα και η κωπηλασία με, διθέσια μη ανατρεπόμενα, κανό θα διασχίσει το Δέλτα του Πηνειού.  Είναι μια ευκαιρία να αποδράσουμε, να ανακαλύψουμε και να παρατηρήσουμε την πανίδα του υδροβιοτόπου του Δέλτα, με την βοήθεια ειδικού Ορνιθολόγου, είτε μεμονωμένα είτε με την οικογένειά μας.

Σημείο συνάντησης και ώρα 10:00πμ η πλατεία του Παλαιοπύργου, όπου θα δοθούν οδηγίες για τον περίπατο και την κωπηλασία. Για τον λόγο ότι στην κωπηλασία με κανό είναι περιορισμένος ο αριθμός θέσεων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επικοινωνούν και να δηλώνουν την πρόθεσή τους για την συμμετοχή τους στο τηλ. 2494350130 κα. Λάμπρου Γεωργία. Όσοι συμμετέχουν με SUB ακολουθούν την ομάδα με τα κανό.

Στο τέλος των διαδρομών θα υπάρξει μετακίνηση για τους οδηγούς έτσι ώστε να φέρουν τα οχήματά τους πιο κοντά στο σημείο των δράσεων.

Μπορούμε όλοι μας  να συμμετέχουμε στον περίπατο ή την κωπηλασία  και να παρατηρήσουμε την πανίδα, μέσα από το  ειδυλλιακό τοπίο που μας προσφέρει ο Οκτώβριος, σε μια περιοχή όπως το Δέλτα του Πηνειού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ