ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ S.O.S.ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

1100 Bio-Vault

Ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων – Βιοπαθολόγων που ζητά την άμεση απομείωση του clawback

Όπως είναι σε όλους γνωστό στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει με τον ΕΟΠΥΥ, μας έχει επιβληθεί από το 2013 clawback  (Υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού) εξαιτίας των ελλειμματικών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ για δαπάνες υγείας.

Το ληστρικό αυτό “ΧΑΡΑΤΣΙ” ξεκίνησε ως μνημονιακή υποχρέωση και δυστυχώς συνεχίζεται και γιγαντώνεται διότι προφανώς βολεύει τους ιθύνοντες οι οποίοι με πολύ μικρό κόστος παρέχουν στους πολίτες υπηρεσίες υγείας τις οποίες χρηματοδοτούμε εμείς μέσω Clawback,Rebate και υποκοστολόγισης των τιμών ακόμη και από το προ 20ετίας ΦΕΚ. Η υπέρβαση των προϋπολογισμών κάθε χρόνο βαίνει αυξανόμενη με τελευταίο το καταστροφικό μέτρο της προείσπραξης κατά 70% τουClawback του 2021 που για τον μήνα Ιούνιο2021 έφτασε το 39,47% .Όπως είναι εμφανές <<το βαρέλι δεν έχει πάτο>>. Η βιωσιμότητα των ιατρείων μας απειλείται άμεσα. Επιπλέον  στη συνταγογράφηση των εξετάσεων δεν εφαρμόζονται τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί ενώ  προστίθενται διαρκώς νέες εξετάσεις ως προληπτικός έλεγχος ακόμη και 0% συμμετοχή. Ο ΕΟΠΥΥ φέρει μεγάλη ευθύνη που δεν ελέγχει τις παραπομπές εφαρμόζοντας τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και δεν υλοποιεί το πρόγραμμα της “ΚΑΡΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ” του κάθε ασφαλισμένου όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Επειδή η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στον χώρο των Ιδιωτικών Δαγνωστικών Εργαστηρίων είναι δραματική προτείνουμε :

  • Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις.
  • Εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων από τους παραπέμποντες ιατρούς.
  • Υλοποίηση του προγράμματος Κάρτας Υγείας ασθενούς.

Οι ιδιωτικές διαγνωστικές μονάδες υγείας στηρίζουν την ΠΦΥ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτι που έγινε εμφανές στην περίοδο της πανδημίας. Παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας με 1) Άριστη επιστημονική κατάρτιση 2) Σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό 3) Άμεση εξυπηρέτηση 4) Ασφαλή ,άριστα οργανωμένα και φιλικά προς τους ασθενείς ιατρεία. Δικαιούμαστε επομένως τις αμοιβές μας όπως αυτές πρέπει να είναι χωρίς περικοπές και λογιστικές αλχημείες γιατί στηρίζουμε τους πολίτες της χώρας με αίσθημα ευθύνης του λειτουργήματος. Εννέα χρόνια είναι πάρα πολλά για να συνεχίζουμε να “χρηματοδοτούμε” το σύστημα υγείας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

Καλούμε τον  υπουργό Οικονομικών να προβεί σε άμεση χρηματοδότηση της ΠΦΥ για απομείωση του Clawback του 2020 και 2021. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να δώσει λύσεις υποστηρικτικές για να μην καταρρεύσει η ιδιωτική ΠΦΥ με αντίστοιχη επίπτωση στη Δημόσια Υγεία. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο ΠΦΥ και θα σας ενημερώσουμε για τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com