ΛΑΡΙΣΑ: ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ελληνοαμερικάνικη συμφωνία για της Βάσεις στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Ταχυδρομείου, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και Φορέων που αντιτίθενται σ’ αυτή.

«Δυναμώσουμε αποφασιστικά τη λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή σε στόχο αντιποίνων», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Δ. Παπαστεργίου να τονίζει στην κεντρική της ομιλία πως «η συμφωνία αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τον λαό μας».

Η κ. Παπαστεργίου κατήγγειλε μεταξύ άλλων και τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, υπογραμμίζοντας ότι «το γενναίο εξοπλιστικό πακέτο θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός», ενώ αναφερόμενη στις βάσεις, τους εξοπλισμούς και τους νατοϊκούς που σταθμεύουν στη Λάρισα επανέλαβε πως «βάζουν στο στόχαστρο τη Θεσσαλία».

«Καταδικάζουμε την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις που ενισχύει η κυβέρνηση της Ν.Δ. η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση νέων βάσεων στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, την Αλεξανδρούπολη, τη Σκύρο, την Καβάλα, την Ξάνθη», απαρίθμησε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο β’ αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γ. Τσούγκρας, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς πεζόδρομους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ