ΛΑΡΙΣΑ: Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός που διοργάνωσε η Ομάδα Λάρισας της Πρωτοβουλίας Νέων στο πάρκο Αλκαζάρ, την Κυριακή 26/9. Δεκάδες νέοι και νέες εθελοντές και εθελόντριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της.

Πριν την έναρξη του καθαρισμού, πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία στην είσοδο του πάρκου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Κλιματικής Κινητοποίησης (Global Climate Strike) με κεντρικό αίτημα την Κλιματική Δικαιοσύνη, που στις μεγάλες πόλεις τις χώρας μας συνδιοργάνωσε με περιβαλλοντικές οργανώσεις και συμμετείχε η Πρωτοβουλία Νέων.

Σε διάρκεια 3,5 ωρών οι εθελοντές και οι εθελόντριες περισυνέλλεξαν σκουπίδια όγκου 580 λίτρων. «580 λίτρα περισσότερα από όσα θα έπρεπε να έχει ένας χώρος πρασίνου», όπως συζητήθηκε μετά την δράση, κάνοντας το σύνθημα «Σώστε τον πλανήτη, δεν έχουμε άλλο σπίτι» που ακούστηκε το περασμένο ΠΣΚ σε μεγάλες πόλεις της χώρας πιο επίκαιρο και επιτακτικό από ποτέ.

Η Πρωτοβουλία Νέων θα ήθελε να ευχαριστήσει τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν ενεργά στην δράση της, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών. Η κινητοποίηση τόσο των εθελοντών και των εθελοντριών όσο και των περαστικών από το πάρκο που ευαισθητοποιήθηκαν από την δράση της νεολαίας της Λάρισας μπορεί να ήταν συγκινητική, αλλά υποσχόμαστε πως ήταν μόνο η αρχή.

Λίγα λόγια για την Πρωτοβουλία Νέων:

Η Πρωτοβουλία Νέων είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη οργάνωση νέων στην χώρα. Πιστεύουμε πως ο αγώνας των νέων γίνεται και πρέπει να γίνεται πέρα και έξω από κόμματα και κομματικές λογικές. Η φωνή των νέων πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη. Ασχολούμαστε με κάθε πρόβλημα που αφορά την νέα γενιά αλλά δεν μένουμε εκεί. Συζητάμε για την εκπαίδευση, την υγεία, την κλιματική αλλαγή, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη και πολλά αλλά.

Περισσότερα στο site μας: https://prwtovoulia.com/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ