ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε ακόμα μία ενέργεια καταστολής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές που, με τη χρήση χημικών και αύρας, διέλυσαν τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έκαναν πορεία κατά της αξιολόγησης και επιχειρούσαν να φτάσουν έξω από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο Σύνταγμα, όπου όμως αντιμετώπισαν εκ νέου την αύρα και αστυνομικό κλοιό. Έπειτα από περίπου μισή ώρα, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν σιγά-σιγά να αποχωρούν από την πλατεία και μέρος των διαδηλωτών προχώρησε προς τη Συγγρού.

Ωστόσο και εκεί υπήρξε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό προς τους διαδηλωτές στους γύρω δρόμους, ακόμα και στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

efsyn.gr / Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Για την επίθεση των ΜΑΤ κατά του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: «Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».​

efsyn.gr / Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους κόντρα στις διαδικασίες της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης» του Υπουργείου Παιδείας, με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Στη σημερινή πορεία των εκπαιδευτικών προς τη Βουλή ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, συμμετείχαν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για απόπειρα τρομοκράτησης τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

efsyn.gr / Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά: «Κούλη, Κεραμέως ακούστε το καλά, η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά» και «Η αξιολόγηση είναι μια απάτη».

«Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο», σημειώνεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

efsyn.gr / Μιχαήλ-Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Σημειώνεται επίσης ότι οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση ενάντια στη δικαστική απόφαση της Πέμπτης που έκρινε την απεργία τους παράνομη.

efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com