ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ Ε.Δ.

Αναφορά προς τον υπουργό Αμυνας κατέθεσε ο Μ. Χαρακόπουλος

Να εξεταστεί η δυνατότητα διεύρυνσης των επαγγελμάτων που υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να ασκήσουν τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις εκτός υπηρεσίας ώρες, προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημά τους, το οποίο μειώθηκε την τελευταία δεκαετία ζητά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με Αναφορά του συνηγορεί στο αίτημα που διατυπώνει με επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), της οποίας υπήρξε αποδέκτης. Στην επιστολή καταγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση με τους περιορισμούς σχετικά με την επ’ αμοιβή συμπληρωματική εργασία για τους ενεργεία αξιωματικούς. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Ν.Δ. 1400/1973 και Π.Δ. 130/1984 (Γενικός Κανονισμός Υπηρεσίας στον Στρατό) η πρόσθετη επ’ αμοιβή εργασία απαγορεύεται πλην των εξαιρέσεων που ισχύουν για τους υγειονομικούς αξιωματικούς, που μπορούν να ασκούν το ιατρικό επάγγελμα ως ιδιώτες, καθώς και τους αξιωματικούς του Μουσικού Σώματος, που μπορούν να διευθύνουν δημοσίως ορχήστρες ή να παιανίζουν σε ιδιωτικές ορχήστρες. Επίσης, όλοι οι ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί μπορούν να διδάσκουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές ή εκπαιδευτικά ιδρύματα κατόπιν αδείας των οικείων Αρχηγών.

Στην Αναφορά, γίνεται επίκληση των δυσκολιών, που σύμφωνα με την ΕΣΠΕΛ αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων λόγω της κρίσης. Για τον λόγο αυτό ζητείται η συγκρότηση σχετικής επιτροπής που θα εξετάσει το όλο ζήτημα της νομοθέτησης της παράλληλης εργασίας «υπό σαφείς κανόνες, όρους και προϋποθέσεις ώστε να μη θίγεται η ιδιότητα του Στρατιωτικού».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγοντας στην Αναφορά του ζητά από τον υπουργό Άμυνας την αξιολόγηση του αιτήματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ