ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΕΠ – ΣΥΝΕΔΡΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΔΗΜ.Τ.Ε.

Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα Στ. Σπανογιάννη για τη ΔΕΕΠ

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και ανακήρυξής τους από τις εφορευτικές επιτροπές για τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ μετά την παράταση που δόθηκε χθες.

Βάσει των μέχρι αυτή την ώρα δεδομένων και έχοντας ξεκαθαρίσει στο νομό Λάρισας οι υποψηφιότητες για την προεδρία της ΔΕΕΠ όπου θα μονομαχήσουν Ηλίας Σουφλιάς και Ζ. Γρηγορίου, αλλά και για τις προεδρίες των ΔΗΜ.Τ.Ο. όπου οι 6 από τις 7 οργανώσεις έχουν ήδη αποκτήσει χωρίς εκλογές πρόεδρο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκλογή των μελών ΔΕΕΠ, των μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. και των συνέδρων όπου όπως όλα δείχνουν θα στηθούν κάλπες.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΕΠ

Υποψήφιοι για μία από τις θέσεις στην ΔΕΕΠ Λάρισας βάσει των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν είναι οι:

Αρβίθας Ηλ.

Βλαχούλης Κ.

Βόσιος Β.

Γερογιώκας Θ.

Γιαννόπουλος Αν.

Γουμενόπουλος Γ.

Θώδας Γ.

Καλτσογιάννη Χρ.

Κατσίδης Π.

Κίτσης Θ.

Κωνστάντος Λ.

Παπανικολάου Δημ.

Τάτσης

Ο αριθμός των μελών της νέας ΔΕΕΠ Λάρισας είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων με δικαίωμα ψήφου μελών του κόμματος στο νομό μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου που είναι η καταλυτική ημερομηνία και πιο συγκεκριμένα αν εγγραφούν μέχρι 100 άτομα τότε στη νέα ΔΕΕΠ θα εκλεγούν 7 άτομα, αν ο αριθμός των εγγεγραμμένων φτάσει τα 500 τότε θα εκλεγούν 9 άτομα, αν κυμανθεί μεταξύ 501 και 1500 τότε θα εκλεγούν 9 άτομα, ενώ αν ξεπεράσει τα 1.500 τότε θα εκλεγούν 13.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψηφιότητα για τη ΔΕΕΠ Λάρισας κατέθεσε και ο Τυρναβίτης κτηνοτρόφος – συνδικαλιστής Στέλιος Σπανογιάννης αλλά η υποψηφιότητά του δεν έγινε δεκτή αφού δεν είχε παρουσιάσει τις απαραίτητες υπογραφές στήριξης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜ.Τ.Ε.

Από τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών εξαρτάται ο αριθμός των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. και το αν στηθούν κάλπες στις 7 οργανώσεις που λειτουργούν στο νομό Λάρισας, στις 6 από τις οποίες (Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Λάρισας, Τεμπών και Τυρνάβου) έχουν καταθέσει υποψηφιότητα 9 άτομα ενώ στη ΔΗΜ.Τ.Ε. Φαρσάλων έχουν κατατεθεί 10 υποψηφιότητες.

Αν ο αριθμός των εγγεγραμμένων είναι μέχρι 100 τότε θα εκλεγούν 7 μέλη οπότε βάσει των υποψηφιοτήτων θα στηθούν κάλπες, ενώ αν ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός τότε θα εκλεγούν 9 μέλη οπότε κάλπη θα στηθεί μόνο στη ΔΗΜ.Τ.Ε. Φαρσάλων λόγω των 10 υποψηφίων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ

Από τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου θα προκύψουν και οι σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υποψήφια είναι 43 μέλη του κόμματος στο νομό εκ των οποίων 8 γυναίκες οι οποίες ήδη έχουν εκλεγεί αφού είναι ίσες με τον αριθμό των συνέδρων που προβλέπεται για το νομό Λάρισας. Αντίθετα οι 35 άνδρες υποψήφιοι θα διεκδικήσουν με εκλογές τις υπόλοιπες 21 θέσεις που αντιστοιχούν στο νομό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ