ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αλλαγή σκυτάλης στο ΔΣ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν»

Με τη Λάρισα σε καθεστώς μίνι λοκντάουν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας βρέθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και το ποσοστό εμβολιασμένων στον δήμο Λαρισαίων με αφορμή ψήφισμα του συλλόγου εργαζομένων.

Κάνοντας γνωστό στο σώμα πως το ποσοστό εμβολιασμών στην πόλη είναι στο 46% και στους εργαζόμενους του δήμου  κυμαίνεται γύρω στο 50% ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης απαντώντας στον πρόεδρο του εργαζομένων Ζήση Γκαραλιάκο τόνισε ότι ο δήμος «θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα», προσθέτοντας πως δεν μπορεί να πληρώσει τα δύο εβδομαδιαία rapid test «καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την νομοθεσία και δεν αποτελεί και δική του προσωπική επιλογή».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων επέμεινε στο αίτημα να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή, ενώ όπως ανακοινώθηκε για να μπορέσει εργαζόμενος ή πολίτης να εισέλθει στο δημαρχείο ή στα άλλα δημοτικά κτίρια θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ 48 ωρών ή τεστ νόσησης.

Το σώμα καλωσόρισε τη νέα δημοτική σύμβουλο Ουρανία Ραπτοτάσιου, ενώ την αποχώρησή του ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κ. Βαϊούλης, που παραχώρησε τη θέση του στον Α. Νάρη, με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να του εύχεται «να είναι γερός», τονίζοντας πως του προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως επέλεξε να αποχωρήσει στοχοποιώντας τη δημοτική αρχή.

Νωρίτερα ο κ. Βαϊούλης τόνισε πως αποχωρεί παραμένοντας επικεφαλής της παράταξης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του δημάρχου, κατηγορώντας τον για αντιδημοκρατικότητα και σημειώνοντας «ότι έχει μετατραπεί σε καθεστώς».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ