ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 35ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 35χρονου ορειβάτη μετά τον τραυματισμό του από πτώση στον Όλυμπο, ο οποίος παρέμεινε για δύο 24ωρα στο καταφύγιο «Χρ. Κάκκαλος» λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, για να παραληφθεί τελικά από ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ορειβατική ομάδα επιχείρησε ανάβαση στον Όλυμπο, ενώ ο 35χρονος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε μετά από πτώση από ύψος, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Καταφύγιο « Χρ. Κάκκαλος».

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών που ειδοποιήθηκαν σχετικά, ωστόσο οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν επέτρεπαν την προσέγγιση ελικοπτέρου, κάτι που κατέστη δυνατόν το Σάββατο, όταν και ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) κατάφερε να προσεγγίσει στο οροπέδιο των Μουσών (φωτο) και να παραλάβει τον τραυματία.

Ο ορειβάτης παραδόθηκε ασφαλής σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ στην επιχείρηση μετείχαν η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της 8ης ΕΜΑΚ που έφτασε από τη Λάρισα και πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικής Υπηρεσίες του Λιτόχωρου και της Κατερίνης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ