ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αχιλλίου ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής οι εμβολιασμοί σε ιερούς ναούς της Λάρισας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, που σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Λαρισαίων έστειλαν μήνυμα υπέρ των εμβολίων και της θωράκισης έναντι της πανδημίας.

«Σκοπός μας δεν είναι άλλος από την αποτροπή επιπλέον απωλειών συνανθρώπων μας από τον φονικό ιό COVID-19», ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωσή της η Μητρόπολη, ενώ συμβολικά στο σημείο όπου λειτουργούσε η κινητή μονάδα έσπευσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γ. Γούλας, κάνοντας την 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου.

«Τα περιστατικά που παραλαμβάνουμε έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν ανεμβολίαστους», ανέφερε ο κ. Γούλας καλώντας όλους να εμβολιαστούν, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο «θείο δώρο» τόνισε πως αποτελεί το μόνο όπλο κατά της πανδημίας.

«Στόχος μας είναι να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν με επιστημονικά επιχειρήματα κατανικώντας τον φόβο ή την παραπληροφόρηση», υπογράμμισε ο διοικητής της ΥΠΕ, με τους πρώτους Λαρισαίους να σπεύδουν στην κινητή μονάδα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στον χώρο διακριτική είναι και η παρουσία της αστυνομίας για τον φόβο τυχόν αντιδράσεων από αντιεμβολιαστές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ