ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΡΦΑ

Ομάδα ακροδεξιών με αλυσίδες και taser επιτέθηκε οργανωμένα σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη (Θεσσαλονίκη). Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ενώ η αστυνομία προχώρησε σε δεκατέσσερις προσαγωγές. Βίντεο με μαρτυρίες.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι φασιστικές προκλήσεις στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επανεμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών σε Σταυρούπολη και Εύοσμο, ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη (Θεσσαλονίκης).

Ένας εκ της ομάδας φασιστών (δεξιά) σε καφετέρια στην πλατεία μετά την επίθεση/www.902.gr/

Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή έχοντας προλάβει όμως να τραυματίσουν τέσσερα άτομα. Όπως έγινε γνωστό στους δύο από τους τέσσερις τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ/www.902.gr/

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι ακροδεξιοί τραμπούκοι χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser σε μια θρασύδειλη επίθεση που φανερώνει το μίσος που τρέφουν στο αντιφασιστικό κίνημα.

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που προχώρησε σε δεκατέσσερις προσαγωγές ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση.

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης Νικολέτα Θεογνώστου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατήγγειλε ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

«Είναι δολοφόνοι, είναι φασίστες, ναζιστές» ανέφερε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας εξοργισμένη από την αναίτια επίθεση του τάγματος εφόδου.

«Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

►Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε την επίθεση «κατάπτυστη» και τόνισε πως «χρειάζεται άμεση αντίδραση».

Η νεολαία του ΜέΡΑ25 καταδικάζει την φασιστική επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονικη και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Η Νεολαία του ΜέΡΑ25 @mera25youth καταδικάζει την φασιστική επίθεση εναντίον μελών της #ΚΝΕ στη #Θεσσαλονικη και καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση https://t.co/h8pFl59jy1

► «Αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη είναι μια οργανωμένη, συστηματική, μεθοδευμένη και στηριζόμενη από πλήρεις δομές και εξοπλισμό εγκληματική δράση σε βάρος των αντιφασιστών και της αριστεράς, που αποτελούσαν ανέκαθεν πρωταρχικό στόχο της ναζιστικής εγκληματικής βίας», σχολιάζουν μεταξύ άλλων οι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν τα θλιβερά αυτά περιστατικά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και επικαλείται πάλι το πολυχρησιμοποιημένο επιχείρημα των «δύο άκρων», με το οποίο όχι μόνο επιδιώκει να ενοχοποιήσει το αντιφασιστικό κίνημα και τις νεολαίες των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και να καθησυχάσει τους εναπομείναντες οπαδούς της τριχοτομημένης Χρυσής Αυγής ότι δεν αποδίδει στα υπολείμματα της ναζιστικής οργάνωσης τη μοναδική ευθύνη.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση φασιστοειδών στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης νέα άνανδρη φασιστική επίθεση σημειώθηκε στη Πλατεία Ν. Ηρακλείου σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με αφορμή τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ομάδα φασιστών αποτελούμενη από περίπου 15 άτομα, με την αστυνομία θεατή, επιτέθηκε στην εκδήλωση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αντιφασίστα που χρειάστηκε να διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ