ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ (ΦΩΤΟ)

Ψύχραιμος και με χιουμοριστική διάθεση εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Σεβασμιότατος Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, που με αφορμή τους εμβολιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του Αγ. Αχιλλίου αλλά και τις αντιδράσεις αντιεμβολιαστών υπεραμύνθηκε της απόφασης ευχαριστώντας μάλιστα τους αντιδρώντες για τη διαφήμιση.

Ανακοινώνοντας πως κατά τη διάρκεια της δράσης έφτασε στη Λάρισα η θλιβερή είδηση του θανάτου από κορωνοϊό ηγουμένης σε μονή της Κορινθίας ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως «όλοι καλούμαστε να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας», περιγράφοντας μια σύμπραξη με τους φορείς «με στόχο να σταλεί μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης», ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

«Οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο, καλούμαστε να τους ενθαρρύνουμε αφού το εμβόλιο αποτελεί υγειονομικό ζήτημα και όχι θεολογικό», κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος, κάνοντας γνωστό πως την ερχόμενη Κυριακή κινητή μονάδα θα βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στο Αρμένιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την αποχώρησή του μικρή μερίδα των αντιεμβολιαστών επιχείρησε να τον προσεγγίσει με φωνές, για να απωθηθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τον Μητροπολίτη να τους χαιρετά μοιράζοντας χαμόγελα, ενώ το γνωστό σύνθημα «ανάξιος» ξανακούστηκε μετά από χρόνια στη Λάρισα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ