ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Είχε συνάντηση στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με την υφυπουργό Σ. Βούλτεψη

Συνάντηση είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με την Υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για το πρόβλημα, που δημιουργείται κάθε χρόνο με την έλλειψη εργατών γης, και την προσπάθεια εξεύρεσης μόνιμης λύσης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισήμανε στην Υφυπουργό πως, το πρόβλημα της εύρεσης αγροτικών χεριών για τους αγρότες – κτηνοτρόφους του Ν. Λάρισας και εν γένει όλης της χώρας, καθίσταται ολοένα και πιο έντονο, δεδομένων των νομοθετικών περιορισμών σε σχέση με τη μετάκληση των εποχικών εργατών, όπως είχε επισημάνει σχετικά και δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στους συναρμόδιους υπουργούς.

Η κ. Βούλτεψη απάντησε πως θα υπάρξουν, άμεσα, προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού με τους ήδη υπάρχοντες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, τα οποία θα αφορούν τον αγροτικό, τον τουριστικό, τον κατασκευαστικό κλάδο και, εξειδικευμένα, την εργασία των γυναικών. Οι δικαιούχοι θα παρακολουθήσουν, ταυτόχρονα, ταχύρρυθμα μαθήματα ελληνικής γλώσσας.

Το πρώτο σεμινάριο για την αγροτική εκπαίδευση θα γίνει στη Λάρισα, στη δομή του Κουτσόχερου, και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και της ΕΕ. Στην υλοποίηση του προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης θα συμμετέχουν οι ΟΤΑ, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, το ΓΕΩΤΕΕ και, ενδεχόμενα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πληρωμή εργαζόμενων στο «ESTIA»

Ο Χρήστος Κέλλας έθεσε υπόψη της Υφυπουργού και το ζήτημα της καθυστέρησης των πληρωμών των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «ESTIA», ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η Υφυπουργός απάντησε πως οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σύντομα, αποδίδοντας την καθυστέρηση σε γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία πρόκειται να επιλυθούν τις επόμενες μέρες.

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και η κ. Βούλτεψη, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σάμο και τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή αιτούντων διεθνούς προστασίας, εστίασαν στα επιτεύγματα της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και, ιδιαίτερα, στη μείωση των ροών κατά 90% σε σχέση με το 2019 καθώς και στη λειτουργία νέων ελεγχόμενων δομών στη Λέρο, την Κω, τη Λέσβο και τη Χίο.

Ο Βουλευτής της ΝΔ, αποχωρώντας από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, δήλωσε:

«Με τη φίλη Υφυπουργό, Σοφία Βούλτεψη, την οποία και ευχαριστώ για τη συνεργασία, συζητήσαμε αναλυτικά το ζήτημα της έλλειψης εργατών γης και τη δρομολόγηση της διευθέτησής του μέσω της ενεργοποίησης των προσφύγων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από την Πολιτεία, ώστε να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα και να δώσουν μόνιμη λύση στους αγρότες μας. Επίσης, ζήτησα την πληρωμή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα “ESTIA”, για την οποία έλαβα θετική απάντηση.

Συγχρόνως, μας δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουμε συνολικά για την κυβερνητική πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, η οποία αποδίδει καρπούς και έχει διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Βάλαμε τέλος στην εκμετάλλευση απελπισμένων ανθρώπων φυλάσσοντας τα σύνορά μας και παρέχοντας άσυλο και προοπτική ένταξης στην κοινωνία σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη και το επιθυμούν».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ