ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ Γ. ΓΑΪΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

«Πρόκειται για την 3η αναδρομική έκθεση που διοργανώνεται στη χώρα μετά τον θάνατο  του Γιάννη Γαΐτη και αναμφισβήτητα μιλάμε για ένα πολιτιστικό γεγονός ιδιαίτερης αξίας, που αποτυπώνει τη δυναμική της Πινακοθήκης».

Με αυτά τα λόγια τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείο Γ. Κατσίγρα καλωσορίζοντας την κόρη του σπουδαίου δημιουργού Λορέττα Γαΐτη, που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα με αφορμή την έκθεση.

Η έκθεση καταγράφει την πορεία του Γιάννη Γαΐτη από τα μέσα της δεκαετίας του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ενώ για τον καλλιτέχνη και τα χαρακτηριστικά «ανθρωπάκια» του μίλησαν ακόμη η Λορέττα Γαΐτη, αρχιτέκτονας-μουσειολόγος, ο
Γιάννης Μπόλης, ιστορικός της τέχνης, η Χρύσα Βουλγαράκη, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και ο Γαβρίλος Μιχαήλ, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του Γιάννη Γαΐτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην έκθεση, ενώ οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν και το απόγευμα του Σαββάτου, από τη Λορέττα Γαΐτη και τον Γιάννη Μπόλη, τους δύο επιμελητές της έκθεσης.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ