ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΓΑ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΦΑΛΑΝΗΣ

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για στήριξή τους – Εκκληση για βοήθεια έχει απευθύνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου

Εγκαταλελειμμένοι κυριολεκτικά στην τύχη τους είναι το ζευγάρι των κτηνοτρόφων από τη Φαλάνη που είδε στις 20 Σεπτεμβρίου να γίνονται παρανάλωμα του πυρός οι σταυλικές τους εγκαταστάσεις και να σώζονται ύστερα από μάχη που έδωσαν με κίνδυνο της ζωής τους οι ίδιοι για να σώσουν το κοπάδι τους. Η φωτιά κατέκαψε ολοσχερώς την αιγοπροβατοτροφική μονάδα που διατηρούν στη Φαλάνη καταστρέφοντας τις κτηριακές εγκαταστάσεις, αρμεκτήρια καθώς και τις αποθηκευμένες ζωοτροφές.

Από τότε ξεκίνησε ένας πραγματικός Γολγοθάς για τους ίδιους πρώτα για να καθαριστεί η έκταση από τα αποκαΐδια και στη συνέχεια να εξασφαλιστεί κάποια αποζημίωση για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του από τον ΕΛΓΑ.

Δυστυχώς όμως οι πυρόπληκτοι βρήκαν απέναντί τους τείχος άρνησης αρχικά από το δήμο που όπως αναφέρουν τους εμπαίζει εδώ και μέρες χωρίς να έχει φροντίσει μέχρι σήμερα να απομακρύνει τα αποκαΐδια και στη συνέχεια από τον ΕΛΓΑ που τους ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση παρά το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις είναι και νόμιμες και αδειοδοτημένες.

Αυτό που ζούμε είναι πρωτάκουστο σημειώνουν μιλώντας στο paidis.com κάνοντας λόγο για αδιαφορία και εμπαιγμό από την πλευρά του δήμου που με διάφορες προφάσεις και καλυμμένος πίσω από το γεγονός ότι δεν μπορεί να καθαρίσει ιδιωτικές εκτάσεις αρνείται να απομακρύνει τα αποκαΐδια από το σημείο της καταστροφής.

“Με μεγάλη δόση κυνικότητας και γνωρίζοντας ότι έχουμε καταστραφεί οικονομικά μας στέλνουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να απομακρύνουμε τα αποκαΐδια λες και μπορούμε να βρούμε 2.500 € που απαιτούνται” σημειώνουν χαρακτηριστικά, ενώ την ίδια ώρα μιλούν για αναλγησία και τεράστια αδικία από την πλευρά του ΕΛΓΑ που παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο εισπράττει τεράστια ποσά για ασφάλιστρα τώρα την ώρα της καταστροφής σφυρίζει αδιάφορα.

“Δεν ξέρουμε τί να κάνουμε  και που να απευθυνθούμε για να βρούμε το δίκιο μας” σημειώνουν χαρακτηριστικά τονίζοντας και τον τεράστιο αγώνα που κάνουν καθημερινά για να εξασφαλίσουν τροφή για τα ζώα τους.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκκληση για άμεση οικονομική και υλική βοήθεια προς το πυρόπληκτο  ζευγάρι από τη Φαλάνη, απευθύνει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου, μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

“Κάθε βοήθεια, είτε υλική σε ζωοτροφές, είτε οικονομική θα είναι ευπρόσδεκτη για την επούλωση των πληγών στους νεαρούς συναδέλφους της Φαλάνης.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τη βοήθειά τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: ΑΤΤΙΚΗΣ

Δικαιούχος: Παναγιώτα Κούκου του Χρήστου

Αρ. Λογ/σμού-ΙΒΑΝ: GR 4001605690000000057989149

Για το Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυράβου

Ο πρόεδρος

Ζήσης Παρλίτσης”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ας σπεύσουν όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν γιατί η ανάγκη για ζωοτροφές ειδικά φέτος που οι τιμές είναι στα ύψη είναι τεράστια και φυσικά εξυπακούεται ότι θα πρέπει ο δήμος Λαρισαίων να βρει τρόπο να απομακρύνει τα αποκαΐδια, αλλά και η ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων της Θεσσαλίας να παράσχει κα΄θε δυνατή βοήθεια στους πυρόπληκτους συναδέλφους τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ