ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Οι ανακοινώσεις του κόμματος

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση οπλισμένων φασιστικών στοιχείων σε μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη την Κυριακή 3/10. Η τρομοκρατική επίθεση με αλυσίδες και teaser δείχνει τον αληθινό χαρακτήρα των εγκληματικών συμμοριών που ευθύνονται για τους τραμπουκισμούς στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι πρόσφατες μαζικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στην Σταυρούπολη έχουν δώσει μια πρώτη απάντηση στους τραμπουκισμούς. Οι  φασιστικές συμμορίες έχουν απομονωθεί στις γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης και τώρα προσπαθούν με την τρομοκρατία να βγουν από το περιθώριο.

Δεν θα μπορούσε το φασιστικό παρακράτος να προχωρήσει με θράσος σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες τύπου Χρυσής Αυγής, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής συμμορίας, αν δεν είχε την ανοχή της αστυνομίας και την προκλητική πολιτική κάλυψη από τη μεριά της κυβέρνησης που για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολη επιστράτευσε τις χυδαιότητες της θεωρίας των δύο άκρων που βγάζει λάδι τους φασίστες και τους τραμπουκισμούς τους.

Να σταματήσει η ασυλία της φασιστικής δράσης στη δυτική Θεσσαλονίκης

Να τιμωρηθούν οι αυτουργοί της επίθεσης στην Ηλιούπολη

Δεν θα περάσει ο φασισμός στις γειτονιές και τα σχολεία μας

Η πάλη για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Καταγγελία για την φασιστική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο

Καταγγέλλουμε την επίθεση ομάδας φασιστών τραμπούκων την Κυριακή 3 Οκτώβρη το απόγευμα σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο για τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Η θρασύδειλη επίθεση που εκτυλίχτηκε με την ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λίγες ώρες πριν το πρωί της Κυριακής φασιστική συμμορία επιτέθηκε και τραυμάτισε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν πολιτική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης. Ήταν συνέχεια των φασιστικών προκλήσεων των προηγούμενων ημερών στην Σταυρούπολη.

Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια. Ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ.

Έχουν αυτό το θράσος γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ τους στρώνει το δρόμο και τους κλείνει το μάτι. Με το ρατσισμό ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον φράκτη του Έβρου και τις «επαναπροωθήσεις» του Λιμενικού, την πολιτική της καταστολής, της φτώχειας και του σεξισμού. Η ΝΔ υπουργοποιεί «μεταφασίστες» όπως ο Πλεύρης κάνοντας ανοίγματα στην ακροδεξιά και ταυτόχρονα μαζί με τα φιλικά της ΜΜΕ νεκρανασταίνει την αντιδραστική θεωρία των «δυο άκρων» δίνοντας συγχωροχάρτι στις φασιστικές συμμορίες.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Εξοργίζουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που με τους αγώνες μας στείλαμε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα κλιμακώσουμε για ξηλώσουμε την κυβέρνηση της και όλη την πολιτική των αντεργατικών επιθέσεων της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, χωρίς εκμετάλλευση και  καταπίεση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά στο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 3 το μεσημέρι στην Ομόνοια που καλούν αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ