ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Ο Μ. Χαρακόπουλος για την επέτειο των 47 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ

 

«Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της, το 1974, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή υπηρέτησε απαρέγκλιτα τα συμφέροντα της πατρίδας, χωρίς διαχωριστικές ιδεολογικές και ταξικές γραμμές. Σε κάθε ιστορική φάση, αυτής της μακράς πορείας, επεδίωξε να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, είτε αυτά ήταν ο εκδημοκρατισμός και ο εξευρωπαϊσμός της ελληνικής κοινωνίας, είτε η οικονομική ανασυγκρότηση και η αμυντική θωράκιση της χώρας. Αυτό το έργο, στο οποίο συνέβαλαν όλοι οι αρχηγοί του κόμματος, την καταξίωσε στην συνείδηση των Ελλήνων, και γι’ αυτό και πάλι της ανέθεσαν την μεγάλη αποστολή να ανορθώσει τη χώρα μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στις ανάγκες της νέας εποχής». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «όλες οι βασικές επιλογές της παράταξής μας επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την ζωή. Αναφέρω: Α) την ένταξη στην ΕΕ, όταν αντιπολιτευόμενα κόμματα ήταν ενάντια σε αυτήν την επιλογή. Β) Την ανάγκη στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας, όταν και πάλι οι άλλοι κομματικοί σχηματισμοί θεοποιούσαν τον κρατισμό. Γ) Την εμπέδωση των αξιών της αριστείας και της αξιοκρατίας στον δημόσιο τομέα και περισσότερο στην εκπαίδευση, όταν ο αντίλογος ήταν η λογική της ήσσονος προσπάθειας και η ισότητα προς τα κάτω. Δ) Την ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικής ικανότητας της χώρας έναντι των εξωτερικών απειλών, ιδίως των εξ ανατολών γειτόνων, όταν υπήρχαν φωνές που έλεγαν ότι έπρεπε να ρισκάρουμε έναν μονομερή αφοπλισμό ή ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα! Ε) Την αναγκαιότητα να μπει “φρένο” στη δημογραφική απίσχναση του ελληνισμού, πρόβλημα που απειλεί την ίδια την επιβίωση του έθνους, όταν κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι εκτόξευαν ακόμη και λοιδορίες επ’ αυτού. Ο κατάλογος αυτός είναι μακρύς και ο αντικειμενικός παρατηρητής μπορεί να βάλει τα συμπεράσματά του.

Σήμερα, σε μια κρίσιμη καμπή για τον τόπο, είναι και πάλι η ΝΔ, η παράταξη της ευθύνης, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που επιδιώκει να αλλάξει τη χώρα και να την αναβαθμίσει οικονομικά και γεωστρατηγικά, έχοντας καταγράψει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με σεβασμό στην παρακαταθήκη Καραμανλή συνεχίζουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Με τη στήριξη των Ελλήνων μπορούμε πράγματι να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ