ΠΛΗΡΗΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δήλωση του Π. Κρίκη εκπροσώπου της Λαίκής Συσπείρωσης στο δ.σ. ΠΕΔΘ για την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου στην οποία υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια των συμμετεχόντων να κρύψουν τη συμφωνία τους με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφούσα διοίκηση της ΝΔ στην ΠΕΔ Θεσσαλίας (ΠΕΔΘ) με ευθύνη του προέδρου της και δημάρχου Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλου, εκφύλισε κάθε διαδικασία συζήτησης και λειτουργίας. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Τσαγγαράδα την Παρασκευή 1 Οκτώβρη, αρνήθηκε με το «έτσι θέλω» του προέδρου της ΠΕΔ να συζητήσει ψήφισμα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Κρίκης Πέτρος, που αφορούσε τις αναστολές και τις απολύσεις στο δημόσιο.

Η απαράδεκτη και πέρα από κάθε διαδικασία στάση του προέδρου της ΠΕΔΘ εκφράζει προφανώς και συνολικά τη στάση της ΝΔ στα όργανα των αστικών θεσμών όταν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην ΠΕΔΘ, προεξάρχοντας του κ. Νασιακόπουλου, δεν θέλανε να συζητήσουν το ψήφισμα που είχε ενταχθεί κανονικά στην πρόσκληση της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ., γιατί υπερασπίζονται και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θέλουν «σιγή νεκροταφείου». Γι’ αυτό «αποφάσισαν δημοκρατικά» να βγάλουν από την ημερήσια διάταξη το θέμα για να μην συζητηθεί.

Γιατί η συζήτηση πάνω στο ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης θα αναδείκνυε για άλλη μια φορά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, θα έφερνε στο φως τις αντιλαϊκές στοχεύσεις της  «υποχρεωτικότητας», που μετατρέπει το εμβόλιο, από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία, σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών, σε συνέχεια του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη, για τη μείωση του «μισθολογικού κόστους», τη διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, καθώς και για την παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με την είσοδο επιχειρηματιών στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε την εκφυλιστική στάση του προέδρου όπως και των υπολοίπων μελών της πλειοψηφίας κ.κ. δημάρχων Τεμπών, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Πύλης, Ρήγα Φεραίου, όπως και της επικεφαλής δημοτικής συμβούλου της ΝΔ στη Λάρισα κ. Καραλαριώτου και του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κ. Μουλά, που συνηγόρησαν για την παράκαμψη της ημερήσιας διάταξης, και αποχώρησε από την διαδικασία μη νομιμοποιώντας με την παρουσία του αυτή τη συνεδρίαση παρωδία.

Άλλοθι όμως έδωσε στο προεδρείο και η στάση ανοχής της μείζονος αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κ.α.) του κ. Γκουντάρα, που παρά κάποιους λεκτικούς βερμπαλισμούς για την απαράδεκτη διαδικασία του προεδρείου, παρέμεινε στο συμβούλιο νομιμοποιώντας τις αποφάσεις του. Ενώ στις προθέσεις τους, σύμφωνα με δήλωση τους, και εφόσον συζητιόταν, ήταν και αυτοί να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους όλης της Θεσσαλίας να βγάλουν συμπεράσματα απ’ την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας των δημάρχων και αιρετών της ΠΕΔΘ, που αφού στα πρώτα κύματα της πανδημίας τους άφησαν εκτεθειμένους με την ανυπαρξία Μέσων Ατομικής Προστασίας, τώρα τους κουνάνε το δάκτυλο και εκβιάζουν με απολύσεις. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε όλους τους δήμους και της κοινότητες της Θεσσαλίας δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους για:

Να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή, αλλά να αξιοποιηθεί σε εργασία που ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος.

Να πραγματοποιεί ο Δήμος δυο φορές τη βδομάδα δωρεάν εργαστηριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Να συγκροτηθεί ιατρείο με μόνιμο γιατρό εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό με παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων και ενημέρωση τους για την ανάγκη εμβολιασμού ώστε να ξεπεραστούν επιφυλάξεις.

Να εξασφαλιστούν όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας και να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου.

Να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, με έμφαση τις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα των σχολείων.

Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ