FACEBOOK: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Πληροφορίες πως έχουν μπλοκάρει οι κάρτες εισόδου τους και δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο της εταιρείας

Eδώ και αρκετές ώρες χρήστες του Facebook, του Instagram, του WhatsApp και του Messenger δεν μπορούν να συνδεθούν στις εφαρμογές και σύμφωνα με τη ρεπόρτερ τεχνολογίας των New York Times, Sheera Frenkel οι εργαζόμενοι δεν μπορούν καν να μπουν στο κτίριο της εταιρείας για να επιλύσουν το πρόβλημα.

Ειδικότερα, τονίζει πως εργαζόμενος στη Facebook με τον οποίο επικοινώνησε την ενημέρωσε πως οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου, Άντι Στόουν, μέσα από ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να απολογηθεί για το ζήτημα που έχει προκύψει, συμπληρώνοντας πως οι υπεύθυνοι εργάζονται για την αποκατάστασή του.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές μας και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία το ταχύτερο δυνατόν και ζητάμε συγγνώμη για αυτή την ταλαιπωρία», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα, το ίδιο το Facebook έκανε μια σύντομη ανακοίνωση  μέσω του λογαριασμού στο ανταγωνιστικό μέσο, Twitter, με το οποίο σημείωνε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επαναφέρoυμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», αναφέρει σε tweet το Facebook για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα.

Η πιθανή αιτία

Eιδικοί που έχουν προχωρήσει σε μια πρώτη εκτίμηση για το πρόβλημα επισημαίνουν πως πιθανότατα οφείλεται σε λάθος που εντοπίζεται στο DNS που αφορά στις ιστοσελίδες της πλατφόρμας.

Το Internet χρησιμοποιεί ένα κατανεμημένο σύστημα ονοματοδοσίας που ονομάζεται Domain Naming System (DNS). Το σύστημα DNS μάς επιτρέπει να αναφερόμαστε σε υπολογιστές και άλλες συσκευές, όπως τα γνωστά μας rooter, που διαμοιράζουν το διαδίκτυο στις οικιακές συσκευές, με ονόματα και όχι με την IP διεύθυνση, η οποία είναι δύσκολη να τη θυμάσαι και άβολη στη χρήση.

Τι λέει το BBC

Το Internet χρησιμοποιεί ένα κατανεμημένο σύστημα ονοματοδοσίας που ονομάζεται Domain Naming System (DNS). Το σύστημα DNS μας επιτρέπει να αναφερόμαστε σε υπολογιστές και άλλες συσκευές, όπως τα γνωστά μας rooter που διαμοιράζουν το διαδίκτυο στις οικιακές συσκευές,, με ονόματα και όχι με την IP διεύθυνση η οποία είναι δύσκολη μνημονικά και άβολη στη χρήση.Άλλωστε, παρόμοιο τεχνικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και στο παρελθόν, θέτοντας εκτός λειτουργίας μεγάλους ιστοτόπους τον τελευταίο χρόνο. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, όπως σημειώνει το BBC, αρκούσε ένας μόνο χρήστης που άλλαξε τα στοιχεία του λογαριασμού του για να προκληθεί blackout που διήρκησε πάνω από μια δύο ώρες, τον περασμένο Ιούνιο.

Μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Amazon και η Airbnb, τέθηκαν εκτός λειτουργίας ή είχαν αργή απόκριση. Το πρόβλημα φέρεται να οφείλεται σε ζήτημα DNS των σέρβερ της Akamai, παρόχου υπηρεσιών περιεχομένου, κυβερνοασφάλειας και cloud.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ