H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΜΑΣ

Ε.Λιακούλη για Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Για την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων, με μήνυμά της, η βουλευτής και προσφάτως εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, που προκάλεσε ποικίλες κοινωνικές αντιδράσεις, επεσήμανε τα εξής:

« Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει ότι η Ανθρωπιά και ο Πολιτισμός, δεν είναι αόριστες έννοιες, θεωρητικής ενασχόλησης και φιλοσοφικής αναζήτησης , αλλά έχουν πρακτικό αντίκρισμα σε καθημερινές συμπεριφορές μας.
Μια από αυτές τις συμπεριφορές, αφορά στα ζώα. Στα δικά μας ζώα συντροφιάς, τα αγαπημένα μέλη πια της οικογένειάς μας , αλλά κυρίως, στα ζώα συνολικά, τα ξένα , τα αδέσποτα, τα βρώμικα και πεινασμένα.

Πρόσφατα, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που μας βρήκε απολύτως αντίθετους , γιατί ακριβώς δεν διασφαλίζει την υγεία και ευζωία των ζώων, κάτω από τον δημόσιο έλεγχο και την κρατική μέριμνα, με αποτέλεσμα να αφήνεται το περιθώριο να λυμαίνονται το χώρο της παράνομης διακίνησης ζώων, επιτήδειοι, οι οποίοι, με το μανδύα του φιλοζωισμού, μπορούν εύκολα να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

Τα ζώα είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και πολλά από αυτά, μέλη της οικογένειάς μας.
Ζουν, χαίρονται και λυπούνται, μαζί μας . Είναι έμψυχα, έχουν νόηση, συναίσθημα, ένστικτο.
Είναι το ΕΜΕΙΣ σε άλλη έκδοση.
Η αφοσίωση και η άδολη αγάπη τους, δίνουν μαθήματα ζωής σε όλους μας , καθημερινά

Ταυτόχρονα, είναι πλέον επιστημονική παραδοχή, ότι η κοινωνική και γνωστική ανάπτυξή μας, ενισχύεται από την κατοχή ενός ζώου. Η αυτοεκτίμηση των παιδιών, βελτιώνεται σημαντικά, καθώς μαθαίνοντας σε μικρή ηλικία πώς να φροντίζουμε ένα ζώο, αποκτούμε την αίσθηση της επάρκειας. Αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς με ζώα, είμαστε επίσης σε θέση να αναγνωρίζουμε καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων, αλλά και τις δικές μας δεξιότητες

Με λόγια απλά, μέσα από την συνύπαρξή μας με τα ζώα καλλιεργούνται σε όλους μας, οι αξίες του ανθρωπισμού, της οικολογικής συνείδησης, της ηθικής ευθύνης, του αλτρουισμού.
Τα ζώα είναι συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι μας στον πλανήτη και οφείλουμε ως ισχυρότεροι να τα προστατεύσουμε, να τους διασφαλίσουμε τροφή και στέγη, αλλά και συνθήκες που αρμόζουν στους πιο πιστούς συντρόφους μας . Συνθήκες ασφάλειας και αγάπης…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ