ΕΚΤΟΣ ΝΔ Ο Κ. ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ

Τη διαγραφή του αποφάσισε ο πρωθυπουργός

Σε διαγραφή του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου προχώρησε πριν από λίγο η ΝΔ, με εντολή του πρωθυπουργού, μετά την ομιλία του σε επιτροπή της Βουλής. Την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προκάλεσε νωρίτερα η ομιλία του Μπογδάνου, ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση για την στάση της στα εθνικά θέματα.

Ο Κ. Μπογδάνος ισχυρίστηκε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και «δικαίωμά μας», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. Μπογδάνου ήταν συνεργάτες των Γερμανών και διερωτήθηκε τι είναι χειρότερο: «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος ή τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι ο κ. Μπογδάνος συμμετείχε στις εκδηλώσεις στο Βίτσι, παρακολουθώντας τους Χρυσαυγίτες να καταθέτουν στεφάνι. Τότε παρενέβη και ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ τόνισε ότι «ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης λέω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη». Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε πως η συμπαράταξη και η ταύτιση με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και «είναι ώρα να σοβαρευτούμε», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όσο εκπροσωπώ εγώ εδώ την Κυβέρνηση δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην ομιλία του τόνισε ότι «είναι δικαίωμά μας» να μην αναφερόμαστε σε κράτος της Β. Μακεδονίας αλλά σε κράτος των Σκοπίων.