ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόταση ψηφίσματος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, κατέθεσαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καταδικάζει συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών η οποία επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και σε αντιφασίστες στο Ηράκλειο Αττικής.

Η μετατροπή του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης για ημέρες σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, φασιστικών δυνάμεων που εμφανίσθηκαν στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά το λαό να μη δείξουν καμιά ανοχή και να απομονώσουν παντού την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν κάθε φορά αυτοί.

Ζητά από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντί τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων, να διερευνηθούν ευθύνες κρατικών μηχανισμών για την είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης “Ελληνική Αυγή στη Θεσσαλία” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που επίσημα στηρίχθηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια μεταπήδησαν σε άλλα φασιστικά σχήματα που δημιούργησαν τα καταδικασμένα, φυλακισμένα και μη στελέχη της, τα οποία συνεχίζουν την εγκληματική δράση.

Ζητά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών να προωθήσουν νομοθετική ρύθμιση για την αποπομπή της συμμετοχής της παραπάνω περιφερειακής παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και όλα τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Μπακάση Βασιλική
  3. Νάνος Αποστόλης
  4. Γκαραλιάκος Ζήσης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ