ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύσκεψη-συζήτηση με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Λάρισας εν μέσω νέου κύματος του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Λάρισας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών δήμου Λάρισας.

«Τα σχολεία φέτος άνοιξαν με χειρότερους όρους από την περσινή χρονιά, ενώ το 50+1 που ανακοινώθηκε ως προϋπόθεση για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος μας τρομάζει, αφού σύμφωνα με τα κρούσματα που ανακοινώνονται 1 στα 3 είναι παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Παναγιώτου, εκτιμώντας πως τα πολυμελή τμήματα οδηγούν σε νοσηρότητα στις τάξεις.

«Μετά τις επαφές μας με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση για τα σοβαρά ζητήματα των πολυμελών τμημάτων και των κενών σε εκπαιδευτικούς και παράλληλη στήριξη», συνέχισε ο κ. Παναγιώτου, ενημερώνοντας τους γονείς πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 160 παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν νοσήσει στη Λάρισα.

Αίσθηση προκάλεσε πληροφορία που έφτασε στην Ένωση σύμφωνα με την οποία σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 21ο νηπιαγωγείο, στη συνοικία Αβέρωφ, όπου 26 συνολικά παιδιά «στοιβάζονται» σε ένα τμήμα, την ώρα που υπάρχει κενή αίθουσα, που δεν αξιοποιείται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης αναπτύχθηκε προβληματισμός και για τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ η Ένωση Γονέων προσανατολίζεται σε κοινή δράση με το Συντονιστικό των μαθητών, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η Πανελλήνια Ημέρα Μαθητικών Κινητοποιήσεων και παρέμβαση-διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ