ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΥ ΖΗΝ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Μήνυμα της ΔΔΕ Λάρισας Β. Ζιάκα για την παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού σήμερα και μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε την αναντικατάστατη προσφορά του, καθώς δεν περιορίζεται απλώς στη μετάδοση γνώσης, αλλά και στην ενεργοποίηση του μηχανισμού της γνώσης στον κάθε μαθητή ξεχωριστά, στην ψυχοσυναισθηματική επαφή μαζί του, στην κοινωνικοποίησή του, στην αξιακή και ηθική θωράκισή του.

Σε εποχές γρήγορων ρυθμών και μετασχηματισμών, με βομβαρδισμό πληροφόρησης, ο εκπαιδευτικός καλείται να είναι πάντα επίκαιρα ενημερωμένος, να παρατηρεί, να αποκωδικοποιεί και να μεταδίδει πρόσφορη τη νέα γνώση στους μαθητές, να σμιλεύει τις ψυχές των μαθητών/τριων και να τις θωρακίζει απέναντι στα νέα δεδομένα, διαμορφώνοντας προσωπικότητες.

Τιμούμε τον άνθρωπο που μορφώνει – διαπλάθει προσωπικότητες αποτελώντας αυτός το πρότυπο αλλά και την έμπνευση, για να ενεργοποιηθούν, να αξιοποιηθούν και να αναδειχτούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε παιδιού.

Ακόμα και σε εποχές κρίσεων και σε αντίξοες συνθήκες ο εκπαιδευτικός με ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης είναι αυτός που δηλώνει πάντα ‘’παρών’’  εκμεταλλευόμενος και αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο.

Τιμούμε τους εκπαιδευτικούς για το ‘’ευ ζην’’ που μας προσφέρουν, την ποιότητα ζωής που μας βοηθούν να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε και, γι΄ αυτό τον λόγο,  καθημερινά και ιδιαίτερα σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού, τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ