ΛΑΡΙΣΑ: ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αφορά τους  27 Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, τους μαθητές Δ΄ Δημοτικού, οικογένειες και παιδιά

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  & Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων µε ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτηµα της Κυκλοφοριακής Αγωγής, προκειμένου η Λάρισα να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, με στόχο   να αλλάξουμε νοοτροπίες για την αλόγιστη χρήση του Ι.Χ στο κέντρο, την σωστή χρήση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου και εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, δημιούργησε καινοτόμα προγράμματα  Κυκλοφοριακής Αγωγής για όλους τους δημότες ηλικίας από 3 ετών.

Η Λάρισα “Η Πόλη που Μαθαίνει” ανοίγει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με        τα εξής  προγράμματα :

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής , για τους 27 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς προσαρμοσμένο στην ηλικία των φιλοξενούμενων παιδιών με σκοπό την καλλιέργεια της κουλτούρας της οδικής συμπεριφοράς, τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης επάνω στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας αλλά και την έµπνευση ορθής νοοτροπίας και συµπεριφοράς,.

Το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιείται στο χώρο των παιδικών σταθμών με βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια και κατάλληλο για τη μικρή ηλικία των παιδιών υλικό, με στόχο την εμπέδωση των:

κανόνων συμπεριφοράς στο αυτοκίνητο των γονιών, της σημαντικότητας των ειδικών παιδικών καθισμάτων αλλά και της χρήσης ζώνης .

της προσοχής ως πεζός

βασικών σημάτων και πινακίδων κάθε κατηγορίας

φαναριών πεζών και οχημάτων

χρήσης του ποδήλατου

Στη συνέχεια το πρόγραμμα  θα συνεχιστεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής   του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.

Πρόγραμμα για μαθητές της Δ΄ Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα ξεκινήσει από την 11 Οκτωβρίου 2021, όπου δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να διαμορφώσουν υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και να κατανοήσουν τη σημασία του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

“Μαθαίνω το ποδήλατο με το μπαμπά και τη μαμά” , με προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις για γονείς και παιδιά.

Οι επισκέψεις- εκπαιδεύσεις στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Αλκαζάρ ξεκινούν Πέμπτη 7/10 στις 17:00-18:00 και 18:00-19:00

Το πρόγραμμα που αφορά τον γονιό και το παιδί του/παιδιά του,  προϋποθέτει να έχουν και να κάνουν και οι δύο ποδήλατο και το παιδί να είναι 7 ετών. Κύκλος 3 μαθημάτων -συμβουλών για το πώς να μετακινούμαστε με ασφάλεια  στην πόλη με το παιδί μας. Τί και ποιούς κανόνες ακολουθούμε, πως κινούμαστε σε πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας μαζί. Αφετηρία εκπαίδευσης το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο Αλκαζάρ.

Όλα τα προγράμματα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ .

Δηλώσεις συμμετοχής  στα e-mail:

για τα Δημοτικά Σχολεία: dops@larissa.gov.gr

για τους πολίτες: learning-city@larissa.gov.gr

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410 680215 Δ/ντρια Μπαξεβάνου Σταυρούλα, 2410 680246 Δερπάνη Ευγενία (για τα Δημοτικά Σχολεία), 6974024059 Ευαγγέλου Ευαγγελία (για τους πολίτες).