ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μικρή η συμμετοχή στην κινητοποίηση της Λάρισας

Νέοι προπηλακισμοί και χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά εκπαιδευτικών σημειώθηκαν για μία ακόμα φορά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη σημερινή συγκέντρωση η παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν ισχυρήΔιμοιρία βρισκόταν μερικά βήματα από την πορεία των εκπαιδευτικών, με σκοπό να τους περιορίσουν σε δύο λωρίδες, ενώ σημειώθηκαν επεισόδια όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στα μπλοκ των εκπαιδευτικών.

Οι διαδηλωτές προσέγγισαν τη Βουλή από την πλευρά της Μεγάλης Βρετάνιας., όπου και εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ ανέκοψαν την πρόσβασή τους στο οδόστρωμα.

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ δηλώνουν ανυποχώρητες στην απόφαση για απεργία-αποχή και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Πλέον και η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Υπενθυμίζεται ότι το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής δέχτηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, με χημικά, προπηλακισμούς και την αύρα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση και την στάση της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ.
Κάνοντας λόγο για «απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και πανικό της κυβέρνησης» εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών υπογράμμισαν πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από την περίφημη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην καταστολή.
«Η κυβέρνηση υιοθετεί δυστυχώς τιμωρητικές τακτικές και ποινικοποιεί τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Αθ. Φούντας, προσθέτοντας μάλιστα ότι «έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι με τρομοκρατία δεν προχωρά καμία μεταρρύθμιση», ενώ οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους «μέχρι την τελική τους δικαίωση».
Ε.Π. (πληροφορίες για τα επεισόδια στην Αθήνα από alfavita.gr) ΦΩΤΟ Αθήνα: tvxs.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ