Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρισμός, Αγροτουρισμός και νέες τάσεις εν μέσω Πανδημίας».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Aglaida Hotel & Apartments, στην Τσαγκαράδα, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Στην ημερίδα, το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Τεμπών κος Γιώργος Μανώλης, ο οποίος στην σύντομη τοποθέτησή του, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και επεμβάσεις, που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο Δήμο Τεμπών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Την Κυριακή, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ πραγματοποίησε επίσκεψη στο αγρόκτημα Καραϊσκου στην Πορταριά και ξεναγήθηκε από τον Ανδρινό Μελέτιο, υπεύθυνος του Hotel Kritsa, στην πρότυπη γαστρονομική φάρμα του Πηλίου, ένα λαμπερό παράδειγμα ανάπτυξης του Εναλλακτικού και Γαστρονομικού Τουρισμού.

“Ο τουρισμός αποτελεί για την χώρα μας την βαριά βιομηχανία και οφείλουμε να τον προωθούμε και να τον αναδεικνύουμε. Στη Θεσσαλία, η φύση ήταν απλόχερη στην προσφορά της ομορφιάς της αλλά και της μοναδικότητας. Το Πήλιο, οι Σποράδες, τα Μετέωρα, η λίμνη Πλαστήρα, η λίμνη Σμοκόβου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος, η Κοιλάδα των Τεμπών, τα παράλια Μαγνησίας και Λάρισας, τα ορεινά χωριά κ.α. αποτελούν μια φυσική μοναδικότητα παγκοσμίως, αλλά και έναν πόλο έλξης εκτός των άλλων και του εκκλησιαστικού και προσκυνηματικού τουρισμού. Είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για όλους μας. Με την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας, με ολοκληρωμένες προτάσεις και προσφέροντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού θα προσελκύσουμε τουρίστες 12 μήνες το χρόνο”, δήλωσε ο Δήμαρχος κος Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ