ΛΑΡΙΣΑ: Η ΒΕΡΑ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΓΝΛ

Μια νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με πρησμένο δάχτυλο από μια βέρα που φορούσε. Οι γιατροί, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τη βέρα από το δάχτυλο καθώς είχε γίνει σχεδόν «ένα σώμα» μαζί με το δέρμα. Εκεί λοιπόν χρειάστηκε η επέμβαση των τεσσάρων πυροσβεστών οι οποίοι έσπευσαν στο νοσοκομείο και με ειδικό μηχάνημα κατάφεραν να σώσουν το δάχτυλο της κοπέλας, που κινδύνευσε με ακρωτηριασμό.

Ο διευθυντής των επειγόντων περιστατικών στο ΓΝ Λάρισας μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε πώς συνέβη το απίστευτο περιστατικό. «Η κοπέλα φορούσε μια πολύ στενή βέρα και δεν μπορούσε να τη βγάλει. Μετά από λίγα λεπτά το δάχτυλό της πρήστηκε πολύ», είπε ο Δημήτρης Μπάμπαλης. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η κοπέλα κινδύνευσε με ακρωτηριασμό στο δάχτυλο, καθώς όσο οι ώρες περνούσαν και δεν ήταν εφικτό να βγει η βέρα με μια λεπτή επέμβαση που επιχείρησαν οι γιατροί, τόσο αυξανόταν ο κίνδυνος.

Για την επέμβαση των πυροσβεστών, ο διευθυντής των επειγόντων εξήγησε ότι κλήθηκαν στο νοσοκομείο γιατί είχαν το κατάλληλο εργαλείο, έναν πολύ ισχυρό κόφτη. «Όλα έγιναν υπό ιατρική επίβλεψη και με την καθοδήγηση ορθοπεδικού», τόνισε ο Δ. Μπάμπαλης και πρόσθεσε ότι στο νοσοκομείο, ο κόφτης που υπάρχει (με σχοινί) δεν μπορούσε να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο ΄χέρι της κοπέλας. Το ευτύχημα πάντως ΄ήταν ότι σώθηκε το δάχτυλο και έφυγε από το νοσοκομείο ανακουφισμένη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ