ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας

Τα τελευταία  γεγονότα με τις επιθέσεις των φασιστών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όπου επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ και στην επίθεση που έγινε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Ν. Ηράκλειο, αποδεικνύουν ότι οι φασιστικές συμμορίες ανασυγκροτούνται, δρουν συντονισμένα υπό ενιαίο  κέντρο, χρησιμοποιούν πρακτικές δολοφονικής βίας και τρομοκρατίας και στοχεύουν στοχεύουν στο κτύπημα του λαϊκού κινήματος και των αγωνιστών.

Η κυβέρνηση εκτρέφει το φασιστικό φαινόμενο και στηρίζει ουσιαστικά τις επιθέσεις προβάλλοντας την θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας τους φασίστες με τους αγωνιστές και χρησιμοποιώντας στην αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των κοινωνικών στρωμάτων, που εφαρμόζει.

Η απάντηση του λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς και ολόκληρης της κοινωνίας πρέπει να είναι άμεση. Η τεράστια διαδήλωση της Πέμπτης 30 Σεπτέμβρη στη Σταυρούπολη και η μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου 2 Οκτώβρη αποτέλεσαν μία αποφασιστική  απάντηση στους φασίστες αλλά και στην κυβέρνηση, που ουσιαστικά τους καλύπτει.

Ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται.

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις εκφράζει την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του αγώνα κατά του φασισμού.

Δεν θα περάσει ο φασισμός.