ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΙΓΑΝΗ

Στην Εισαγγελία Λάρισας για ενημέρωση σχετικά με την τραγική κατάσταση ζώου που εντοπίστηκε κακοποιημένο στην Κάτω Αιγάνη αναμένεται να απευθυνθεί άμεσα ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», καθώς η ιατρική γνωμάτευση που έχει στα χέρια του αποτυπώνει πλήρως τη φρίκη που έζησε το δύσμοιρο γατάκι.

Όπως προκύπτει με την ολοκλήρωση των πρώτων ιατρικών εξετάσεων το ζώο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα  στο ένα μάτι, ενώ το δεξί μπροστινό του άκρο παρουσιάζει στρέβλωση και έχει πάθει αγκύλωση και το αριστερό μπροστινό πόδι έχει επίσης αγκύλωση στον αγκώνα, παρουσιάζοντας εξάρθρημα. Παράλληλα στο γατάκι εντοπίστηκε παλιός τραυματισμός στην κάτω γνάθο, σε βαθμό που δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς η ηλικία του.

Η γνωμάτευση συστήνει περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, αφού στην κοιλιακή κοιλότητα του ζώου εντοπίστηκε υγρό, ενώ όπως επισημαίνεται σε περίπτωση που πρόκειται για υγρό τύπο λοιμώδους περιτονίτιδας η πρόγνωση είναι δυσμενής και το προσδόκιμο ζωής κυμαίνεται από ημέρες ως μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα πάντα με τη γνωμάτευση το άτυχο ζώο θα πρέπει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ η εκτίμηση κτηνιάτρου είναι πως τα τραύματα προήλθαν πιθανότατα μετά από ξυλοδαρμό με κάποιο αντικείμενο.

«Σημειώνουμε ότι για όλα μας τα περιστατικά ενημερώνουμε πάντα τον Εισαγγελέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο «Ελεύθερος», που επιμένει να ζητά να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ