ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Γράφει η Ελένη Σδράλη, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας. 

Ένας χρόνος από την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας Χ.Α. Ένας χρόνος μετά τη λαοθάλασσα έξω από το Εφετείο. Έναν χρόνο μετά, τα απομεινάρια του νεοναζισμού βγαίνουν ξανά από τις θλιβερές και σκοτεινές τους τρύπες. Οι τραμπουκισμοί και οι δολοφονικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Αττικής εναντίον μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ, αναδεικνύουν ότι η υπόθεση της πάλης κατά του φασισμού είναι ακόμα μπροστά μας. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα.

Οι φασίστες, έχοντας βρει χώρο έκφρασης και ανασυγκρότησης μέσα από τα αντιεμβολιαστικά, αντικοινωνικά και ανορθολογικά συλλαλητήρια της προηγούμενης περιόδου, επανεμφανίζονται σήμερα ξανά ως οργανωμένες ομάδες κρούσης  Γι’ αυτό και χτύπησαν στα σχολεία σε κινητοποίηση για τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γι’ αυτό και σπέρνουν το μισάνθρωπο δηλητήριο τους στις φτωχογειτονιές της εργατικής τάξης, διασπώντας την και αποπροσανατολίζοντας την από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πασχίζουν από την πρώτη στιγμή οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη «θεωρία των δυο άκρων». Για να συκοφαντήσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και να καλύψουν την ενορχηστρωμένη από τους ίδιους δράση των παρακρατικών μπράβων τους, υποβαθμίζοντας την ουσία της κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης σε πόλεμο δύο ακραίων και περιθωριακών ομάδων.

Είναι χρέος του κόσμου που αγωνίζεται να βρίσκεται σε επαγρύπνηση μπροστά στο ολοφάνερο σχέδιο καθυπόταξης. Όπως και μερικά χρόνια πριν, έτσι και τώρα, ξανά και ξανά, για όσες φορές χρειαστεί να βρεθούμε στους δρόμους και να μπλοκάρουμε στην πράξη την αντικοινωνική, επικίνδυνη και εγκληματική δράση των παρακρατικών συμμοριών κρατώντας τους ανοιχτούς για τις μάχες που έρχονται ενάντια στην επέλαση της βαρβαρότητας της κυβέρνησης της ΝΔ. Οφείλουμε να αγωνιστούμε σε κάθε κοινωνικό πεδίο, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας και παντού, προκειμένου να στείλουμε μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Δεν υπάρχει χώρος για το μίσος των νεοναζί και το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές και στη ζωή μας.

Η ζωή θα νικήσει!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ