ΓΙΑ 38 ΕΥΡΩ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΧΗΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Ανακοίνωση καταγγελία του παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ

Για μόλις 38 ευρώ πάνω από το εισοδηματικό όριο αρνούνται σύνταξη σε χήρα αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης! Το όριο είναι 486,84 ευρώ και η γυναίκα έχει μηνιαίο εισόδημα 524,37 ευρώ και δεν της εγκρίνεται η μεταβίβαση της σύνταξης Εθνικής Αντίστασης του συζύγου της. Αυτή είναι η καταγγελία που κάνει το παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει πακτωλό χρημάτων και φοροαπαλλαγών στους μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε αίτημα χήρας αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πέρασε χρόνια σε φυλακές και εξορίες, να της χορηγηθεί η σύνταξη της Εθνικής Αντίστασης του συζύγου της, η απάντηση είναι αρνητική.

Το αιτιολογικό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού, είναι ότι το μηνιαίο εισόδημα της κατά το έτος 2018 ανέρχονταν στα 524,37 ευρώ, ενώ το όριο για τη μεταβίβαση της σύνταξης Εθνικής Αντίστασης του θανόντος συζύγου της είναι τα 486,84 ευρώ.

Καταγγέλλουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που πέρα από τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τους αντιλαϊκούς – αντεργατικούς νόμους και το πετσόκομμα των πενιχρών συντάξεων, δεν λογαριάζει ούτε τις οικογένειες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας, που έδωσαν τα καλύτερα τους χρόνια για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ