ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΝΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ… ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Έχουν περάσει μόλις τρεις εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και γίνεται καθημερινά όλο και πιο φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα απολύτως μέτρο για την ασφάλεια της ζωής του λαού μας. Για να προστατεύσει τους μαθητές, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς. Με τμήματα που ξεπερνάνε τα 25 άτομα σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ηλικίες 4 – 18 ετών ξεπερνάνε το 30% των συνολικών κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τις “πρακτικές” της ΕΕ, συνεχίζει τη χρήση πρωτοκόλλων-λάστιχο προβάλλοντας ως “πανάκεια” το εμβόλιο, ενώ είναι γνωστό ότι για τους 800.000 περίπου μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν προβλέπεται ο εμβολιασμός. Βασίζεται στα αμφιβόλου αξιοπιστίας self test και στην ατομική ευθύνη. Παράλληλα, οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, σε συνέχεια αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσαν ένα σχολείο-αρένα εξετάσεων, με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τη μορφωτική υποβάθμιση, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τα εργαστήρια δεξιοτήτων εις βάρος της γενικής παιδείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, εξαναγκάζει τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας, ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες και χορηγούς. Διαχωρίζει τα παιδιά «σ’ αυτά που παίρνουν και σ’ αυτά που δεν παίρνουν τα γράμματα», υποβαθμίζοντας το περιεχόμενο της μόρφωσης.

Σε όλα τα παραπάνω το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, η οποία «χτυπά» το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Με όπλο τους την καταστολή, επιδιώκουν να δημιουργήσουν σκυφτούς και υποταγμένους εκπαιδευτικούς στο σχολείο όπου θα βασιλεύουν οι ταξικοί φραγμοί και η κατηγοριοποίηση. Θέλουν εκπαιδευτικούς που θα μαθαίνουν στα παιδιά μας να είναι ικανοποιημένα με τα λίγα για να μπορούν οι επιχειρήσεις να «βγάζουν πολλά».  Θέλουν ένα σχολείο, το οποίο θα είναι φθηνό στο κράτος, κερδοφόρο στον ιδιώτη και πανάκριβο για τις τσέπες των γονιών, ειδικά για τη λαϊκή οικογένεια.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την απεργία που έχουν προκηρύξει την Δευτέρα 11 Οκτώβρη. Δίνουμε το παρών τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη στις 10:30 στη Πλατεία Ταχυδρομείου, δημιουργώντας μαζικό, ενωτικό και αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών :

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ν. 4823/21 και 4692/2020! Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά!

Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών!

Δίνουμε απάντηση στην ποινικοποίηση του αγώνα μας, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ