Η ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ο ΌΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Θέματα μείζονος σημασίας για τη Λάρισα και τη Θεσσαλία ευρύτερα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με  τον συνεκπρόσωπο των Οικολόγων Πρασίνων κ. Δημήτρη Πολιτόπουλο.

Η συνάντηση που έγινε στα γραφεία των Οικολόγων Πρασίνων στην Αθήνα, αφορούσε  την ερημοποίηση της υπαίθρου και ειδικά της Θεσσαλίας, τις εξελίξεις στον Όλυμπο και τα φωτοβολταϊκά σε συνάρτηση με την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στις ενεργειακές κοινότητες και στην κλιματική κρίση. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας επιτυγχάνεται μόνο με ενεργειακή δημοκρατία. Το ζητούμενο είναι να ωφεληθούν οι αδύναμοι συμπολίτες μας από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δυστυχώς όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο για στήριξη των μικρομεσαίων, απεναντίας βλέπουμε την άναρχη και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ χωρίς όρους ενεργειακής δημοκρατίας και εις βάρος της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Επίσης η ερημοποίηση της υπαίθρου είναι και θεωρείται ίσως το μείζον πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα ειδικά στην Θεσσαλία».

Ο κ. Πολιτόπουλος από την πλευρά του, μίλησε για την κυκλική οικονομία και για την στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η Πολιτική Οικολογία πρέπει να μπει δυναμικά στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, με δεδομένο ότι η κλιματική κρίση, η απάλειψη της ρύπανσης από τις ρυπογόνες επιχειρήσεις, η εκπαίδευση των πολιτών για αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου που κυριαρχεί στις μέρες μας είναι θέματα που θα  απασχολήσουν την κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Άλλωστε, τις οικονομικές  επιπτώσεις των μέχρι τώρα πολιτικών επιλογών των κυβερνόντων κομμάτων ήδη τις βιώνουμε».

Τέλος, αποφασίστηκε να οργανωθούν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας των Ο.Π. από κοινού εκδηλώσεις στην Λάρισα με θέμα τις βιοκαλλιέργειες και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ