ΛΑΡΙΣΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή Μνημείου Εκτελεσθέντων της περιόδου 1946-1950 (ΔΣΕ) και 1941-1944, στον λόφο του Μεζούρλου στη Λάρισα, ενώ όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, με κεντρικό ομιλητή τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Μαρία Γαβαλά, γραμματέας της Ε.Π Θεσσαλίας και μέλος της  Κ.Ε του ΚΚΕ, τόνισε πως το μνημείο αποτελεί φόρο τιμής για τους αγωνιστές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο λαός που αποφασίζει, ο λαός που θέλει να παλέψει είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας».

Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσαν ο Γ. Χαρίτος, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και γραμματέας Τομεακής Επιτροπής Λάρισας και ο Αλ. Ζορμπάς μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας  του ΚΚΕ, ενώ οι ομιλητές εξήραν την στάση και την προσφορά των οικογενειών απογόνων εκτελεσμένων που στήριξαν το εγχείρημα, δίνοντας ταυτόχρονα  και πρόσθετα στοιχεία για την αγωνιστική δράση των προγόνων τους, τις δημοτικές αρχές της περιοχής που εξέφρασαν την πρόθεση στήριξης της προσπάθειας, όπως και τους καλλιτέχνες Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανώλη Ανδρουλιδάκη που θα «ντύσουν» μουσικά την εκδήλωση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ