ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ» ΤΟΥ Κ. ΤΣΑΝΤΙΛΗ

Το βιβλίο μνήμης και προσωπικής μαρτυρίας του Κώστα Τσαντίλη με τίτλο: «Αυτά που θέλω να σου πω», το οποίο αναφέρεται σε γεγονότα και καταστάσεις από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Προσωπικά βιώματα, περιπέτειες και απογοητεύσεις, η αγάπη για τη Λάρισα και τα κοινά, η δημοτική κίνηση «ΛΑΡΙΣΑ-ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση» και πολλά ακόμη ξετυλίχθηκαν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, το οποίο παρουσίασαν ο γιατρός Νίκος Παπαθεοδώρου και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

«Η γραφή του συγγραφέα είναι άμεσα κατανοητή και διεγείρει τον αναγνώστη, χωρίς να χρησιμοποιεί βαρυσήμαντες λέξεις και προτάσεις», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι ομιλητές, με τον κ. Παπαθεοδώρου, να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για ευχάριστο παιχνίδι του νου και της σκέψης».

«Δεν μπορείς να κλείσεις το βιβλίο», κατέληξε ο ομιλητής, ενώ ο συγγραφέας μίλησε για το… κουσούρι του «να θέλει να θυμάται», σημειώνοντας πως στόχος του ήταν όλες αυτές οι μνήμες να μην ξεχαστούν και ευχόμενος «να υπάρξουν και άλλοι που θα περιγράψουν τα γεγονότα της εποχής με τη δική τους ματιά»,

Νωρίτερα σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο οποίος περιγράφοντας το έργο του συγγραφέα έκανε λόγο για «μια κατάθεση ψυχής και μια παρακαταθήκη για την ιστορία της χώρας αλλά και της πόλης».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ