ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ –  Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Λάρισας

Η Ένωση γονέων μαθητών Δήμου Λαρισαίων  στηρίζει τον αγώνα εκπαιδευτικών και μαθητών, απευθύνοντας κάλεσμα   στους συλλόγους γονέων  να πάρουν μέρος  στις  κινητοποιήσεις  που διοργανώνουν η ΕΛΜΕ,ο ΣΕΠΕ «Κων/νος Κούμας» , ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(ΣΕΒΕΠΕΑ) και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών  τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στους δασκάλους των παιδιών μας που παλεύουν ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους,  ενάντια στις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους.

Εν μέσω ακόμα πανδημίας η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να εφαρμόσει ούτε ένα από τα μέτρα που ζητάει το γονεϊκό κίνημα πανελλαδικά, με πρωτόκολλα επικίνδυνα για υπερμετάδοση και ρίχνοντας για άλλη μια φορά την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τη διατήρηση των σχολείων ανοιχτών με ασφάλεια.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση δεν δίστασε να ψηφίσει σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων, με τελευταίο μέσα στο καλοκαίρι με τα σχολεία κλειστά.

Καλούμε κάθε Σύλλογο γονέων να συμμετέχει στον αγώνα αυτό. Κάθε γονιό που τον απασχολεί σε τι σχολείο πηγαίνει το παιδί του, τι γνώσεις κατακτά, αν μορφώνεται ή αν απλά αποκτά δεξιότητες, αν αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται τελικά το εκπαιδευτικό σύστημα με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο δε θέλει με τον τελευταίο νόμο να αναβαθμίσει όπως λέει το εκπαιδευτικό σύστημα αντίθετα αποσυνδέει την πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων από το κράτος, δημιουργεί ανισότητες ανάμεσα σε σχολεία, ανάμεσα δηλαδή σε μαθητές με το πολλαπλό βιβλίο, την αξιολόγηση και άλλα, θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με οικονομικά κριτήρια, λες και είναι επιχειρήσεις!

Ιδιαίτερα για τους συλλόγους γονέων είναι αποκαλυπτικό το τι ρόλο θέλει το υπουργείο να παίζουν τελικά, αφού θέλει να βάλει τους γονείς στη διαδικασία να αναζητούν χορηγούς.

Εμείς όμως θέλουμε σχολεία που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας, σχολεία που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου μόρφωση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, σχολεία που δεν θα κατηγοριοποιούν τους μαθητές.

Ο νέος νόμος πρέπει να μείνει στα χαρτιά! Οι γονείς παλεύουμε οργανωμένα για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

Ως Ένωση Γονέων λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ! Δεν ανεχόμαστε άλλο πια την κοροϊδία της έλλειψης χρημάτων, όταν αυτά ξοδεύονται αφειδώς για την στήριξη επιχειρηματικών ομίλων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία μας, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις κτηριακές υποδομές, να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ στα προαύλια των σχολείων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com