ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση – κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία του Δ.Σ. του ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε και δίνουμε τη μάχη της απεργίας – αποχής απέναντι στην κυβέρνηση και την προσπάθεια τρομοκράτησης όλου του προηγούμενου διαστήματος. Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των συναδέλφων όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στην απεργία- αποχή, ανάγκασαν την κυβέρνηση να οδηγηθεί στα δικαστήρια, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική της. Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον νόμο Χατζηδάκη προκειμένου να βγάλει την απεργία παράνομη και να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα του κλάδου!

Αυτό δείχνει φόβο και πανικό απέναντι στη μαζικότητα και στην οργάνωση του αγώνα μας. Η ενέργεια αυτή είναι ομολογία ήττας. Δεν έχουν πείσει κυριολεκτικά κανέναν! Το ΥΠΑΙΘ παραδέχεται ότι δεν έχει άλλο τρόπο να χτυπήσει τον αγώνα μας εκτός από τον αυταρχισμό, την κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών.

Δεν μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο!

Αντιστεκόμαστε απέναντι σε όλα αυτά!

-Να μην ανοίξει ούτε ένα σχολείο!

-Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ν.4823/21 και 4692/2020!

-Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας!

-Στο πλάι των μαθητών μας, δίνουμε απάντηση στην ποινικοποίηση του αγώνα μας, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Η ουσία της λεγόμενης αξιολόγησης είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, η λειτουργία του σχολείου με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Πραγματική αναβάθμιση σημαίνει σύγχρονες υποδομές, ασφαλή κτίρια, τεχνολογικός και εργαστηριακός εξοπλισμός σε όλα τα σχολεία, γενικής και ειδικής αγωγής, στελεχωμένα με τις απαιτούμενες ειδικότητες, επιστημονικό περιεχόμενο μαθημάτων κι όχι σκόρπιες δεξιότητες, σύγχρονη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των ειδικοτήτων με ευθύνη του κράτους, ενιαίο αναλυτικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία για όλα τα παιδιά! Σημαίνει εκπαιδευτικούς με μόνιμη, σταθερή δουλειά και όχι γυρολόγους σε 3 και 4 σχολεία, σημαίνει εξειδικευμένο προσωπικό σε όλα τα σχολεία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.)

Επίσης καταδικάζουμε τη δράση των ναζιστικών – φασιστικών ομάδων στα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε την εγκληματική δράση θρασύδειλων φασιστοειδών απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Βάζουμε φραγμό με τη στάση και τη δράση μας στο ναζιστικό δηλητήριο, αποκαλύπτουμε ως παιδαγωγοί το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές!

Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις για απεργία – αποχή μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ. Είναι η καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική της με κάθε τρόπο!

Ισχύει και μας καλύπτει και η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή.

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα απαιτούμε:

-Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.

-Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

-Να καταργηθεί να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

-Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία όλων των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

-Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

11 Οκτωβρίου – 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συλλόγων στις κατά τόπους πόλεις της Θεσσαλίας!

Στη Λάρισα 10.30πμ πλατεία Ταχυδρομείου

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ