Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΕΓΕΤΑΙ HOUSE SITTING

Οι φανατικοί ταξιδιώτες εφευρίσκουν κατά καιρούς διάφορους τρόπους για να εξασφαλίσουν στέγη ενώ κάνουν διακοπές. Άλλοτε λεγόταν couch surfing, άλλοτε house swapping… Τώρα λέγεται house sitting και έχει εξασφαλίσει σε πολύ κόσμο τη δυνατότητα να μένει σε πολυτελή σπίτια για πολύ καιρό και μάλιστα σε πρόσβαση σε επίγειους παραδείσους όπως τα ελληνικά νησιά.

Διακοπές κάνοντας house sitting

Μια πολύ επιδέξια house sitter είναι η 44χρονη Σούζι Γιάνγκ, ψηφιακή σύμβουλος, η οποία είναι αδέσμευτη και το τελευταίο διάστημα κάνει house sitting στη χώρα μας. Μιλώντας στην Daily Mail, η Βρετανίδα λέει πως με αυτό το σύστημα έχει επίσης επισκεφτεί την Ιταλία και τη Γαλλία.

“Είτε είμαι στην Αθήνα, τη Νάξο, την Πάρο, τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη, ανοίγω τα παράθυρά μου κάθε πρωί και βλέπω γαλάζιο ουρανό, σπίτια σαν κύβους ζάχαρης και το άρωμα του πεύκου, έχοντας τουλάχιστον μία γάτα ή σκύλο στα πόδια μου”.

Η Σούζι ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία το 2017, όταν πούλησε το σπίτι της στο Νότιγχαμ και θέλησε να βουτήξει στην περιπέτεια. Δεδομένου ότι μπορεί να δουλεύει διαδικτυακά, κάνει house sitting για να απολαμβάνει και όχι για να εξασφαλίσει χρήματα.

“Το house sitting μου επιτρέπει να ζω σε σπίτια που δεν είχα ποτέ τα χρήματα να αποκτήσω ή να συντηρήσω”, εξηγεί. Στη Γαλλία κάποια στιγμή έμεινε σε φάρμα με άλογα, κατσίκες, κότες και σκύλους, επειδή έπρεπε να τα φροντίζει γιατί η οικογένεια που τα είχε έπρεπε να ταξιδέψει για έναν γάμο. Οι ιδιοκτήτες της πλήρωσαν τις πτήσεις. Ωστόσο η Ελλάδα ήταν αυτή που της άρεσε περισσότερο και έκανε μάλιστα και αίτηση για άδεια παραμονής.

Από την Ελλάδα έχει περάσει και μία άλλη house sitter, η 41χρονη Κλερ Μπριμέλ. “Οι οικογένειες μου εμπιστεύονται τα σπίτια τους και τα λατρεμένα τους κατοικίδια και παίρνω αυτή τη διαδικασία πολύ σοβαρά” εξηγεί η ίδια η οποία τονίζει πως από την εμπειρία της τα μεγάλα βρετανικά αρχοντικά έχουν ατελείωτο καθάρισμα οπότε λατρεύει τις πιο cosy κατοικίες.

Η 31χρονη Αμρίτα Λαλ, η οποία κάνει house sitting 10 χρόνια σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδία και Ιταλία λέει ότι έχει χρειαστεί να βγάζει νερά από υπόγειο ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και ότι τελικά αυτή η ιστορία έχει και μεγάλη ευθύνη.

Τέλος η 74χρονη Άντζελα Λος, συνταξιούχος και παντρεμένη με τον επίσης συνταξιούχο 76χρονο Τζον, κάνουν house sitting για το ίδιο διάστημα και έχει να θυμάται την εμπειρία της από ένα πολυτελές διαμέρισμα εννέα δωματίων στο Μανχάταν, το οποίο ο ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει από την οικογένεια Κένεντι.

enikos.gr – ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Daily Mail

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com