ΛΑΡΙΣΑ: ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία που θύμισε προηγούμενες δεκαετίες αφού στη β/εκπαίδευση ξεπέρασε το 50% και στην α/βαθμια το 70% και η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας έδειξε την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών του νομού να μην επιτρέψουν να προχωρήσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης γενικότερα. Αλλωστε το μήνυμα που έστειλαν στην κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια της πορείας τους είναι ότι η αξιολόγηση που πρωθεί “θα μείνει στα χαρτιά”.

Οι εκατοντάδες συγκεντρωθέντες στην πλατεία Ταχυδρομείου έδειξαν ότι δεν τους τρομοκρατούν οι μέθοδοι της υπουργού που επιχειρεί μέσω της δικαιοσύνης να επιβάλει την αξιολόγηση που όπως εξήγησαν μόνο περί αξιολόγησης δεν πρόκειται αφού δεν αναδεικνύει κανέναν από τα κακώς κείμενα του δημίσου σχολείου και επικεντρώνεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που καμία σχέση δεν έχουν με την αναβάθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία των εκπαιδευτικών και στη Λάρισα. Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τους, ενάντια στα κυβερνητικά αντιεκπαιδευτικά σχέδια για δημιουργία σχολείων με χορηγούς, μέσω της «αξιολόγησης» και της επιβολής της με καταστολή.

Στη συγκέντρωση ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Θ. Φούντας που τόνισε ότι οι καθηγητές με τη μαζική του συμμετοχή έδειξαν την απόλυτη αντίθεσή τους στην προσπάθεια της υπουργού Παιδείας να χειραγωγήσει το εκπαιδευτικό κίνημα με όχημα την αυτοαξιολόγηση.

“Από τα υποκριτικά συγχαρητήρια και τους ψευτοεπαίνους περάσαμε στην κατασυκοφάντηση των εκπαιδευτικών και στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους μέσω μίας βιομηχανίας αγωγών και δικαστικών διώξεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Δ. Παπαποστόλου στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον Κλάδο των εκπαιδευτικών Με το συντριπτικό ποσοστό  συμμετοχής στην 24ωρη απεργία , οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η  πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να κατανοήσει ότι για να εφαρμοστεί και ιδιαίτερα να πετύχει ένα σύστημα αξιολογικής αποτίμησης πρέπει να συζητηθεί ενδελεχώς και να τύχει της αποδοχής από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας”

Και συνέχισε:

“Η  Διδασκαλική Ομοσπονδία  μέσα από αποφάσεις Γενικών της Συνελεύσεων έχει, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις θέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αξιολόγηση, τον προγραμματισμό και την αξιολογική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου.

Το περιεχόμενο και της νέας Υ.Α. είναι αποκαλυπτικό για τις πραγματικές στοχεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Η χρήση και μόνο του όρου «εξωτερική αξιολόγηση» δίνει τον τόνο της μετάθεσης του έργου έξω από το πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Το ίδιο και οι ποικίλες δημόσιες αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα οδηγήσουν στον ανταγωνισμό και την ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ  των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών με καταστροφικά αποτελέσματα για τη μαθησιακή διαδικασία.

Ο όρος «αυτοαξιολόγηση» δεν μπορεί  έχει για τους εκπαιδευτικούς  καμία σύνδεση με την  κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και κατ επέκταση των εκπαιδευτικών και των μαθητών”.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και δεκάδες μαθητές,  διεκδικώντας μεταξύ άλλων ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους στα σχολεία, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με μέγιστο όριο τους 15, προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τη βελτίωση των κτηρικαών υποδομών και την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν με την τηλεκπαίδευση, .

Η μεγαλειώδης κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΦΩΤΟ: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ