ΠΝΙΓΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΡΟΔΙΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ (ΦΩΤΟ)

Η έντονη σημερινή βροχόπτωση, τα νερά που είχαν σωρευτεί όλες τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τα ρέματα που υπερχείλισαν και έσπασαν μέσα στον οικισμό δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σήμερα το απόγευμα στη Ροδιά όπου πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, η εκκλησία και το ΚΑΠΗ ενώ οι δρόμοι του χωριού θύμιζαν λίμνη.

Τα νερά που παρέσυραν ότι βρήκαν στο πέρασμά τους μπήκαν μέσα σε σπίτια και σε υπόγεια προκαλώντας πολλές και σημαντικές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Μιχάλη Γιαννούλα η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος παρασύροντας φερτά υλικά που έκλεισαν τα ρέματα που δεν είχαν καθαριστεί επαρκώς με αποτέλεσμα τα νερά να βγουν στους δρόμους και να πλημμυρίσουν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους. Ο κ. Γιαννούλας ειδοποίησε δήμο και περιφέρεια για να συμβάλουν με μηχανήματα στον καθαρισμό του χωριού, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκαν άμεσα, ενώ μέσω του paidis.com απηύθυνε έκκληση στην περιφέρεια να προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για τη διευθέτηση των ρεμάτων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα, ενώ τόνισε την αναγακιότητα αποζημίωσης όλων όσοι επλήγησαν από τα νερά.

ΣΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

Προβλήματα, σαφώς μικρότερης έκτασης σημειώθηκαν στα Δελέρια, όπου έπεσε το απόγευμα και αρκετό χαλάζι. Στο χωριό πλημμύρισε ένα σπίτι, ενώ λόγω του ανέμου έπεσε μέσα στο σχολείο ένα δένδρο που ακουμπούσε στα καλώδια της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος του χωριού Κωνσταντίνος Νούσιας που απέκλεισε το δρόμο για την αποφυγή ατυχήματος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στα Δελέρια έφτασε γερανοφόρο όχημα για να απομακρύνει τα κλαδιά του δένδρου από τα καλώδια

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ