ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΒΕΤΡΑΝΟ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΤΟ 5ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ 

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, αυτοπροστασίας και μετάδοσης του ιού της Covid-19, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή του Σελινούντα της νοτιοδυτικής Σικελίας στα πλαίσια του προγράμματος “Erasmus+, Schools Exchange about Good Practices in Special Needs Education”.

Στην επίσκεψη που διήρκησε από τις 26-9 έως τις 2-10 2021, συμμετείχαν οι μαθήτριες Γκανάτσιου Αικατερίνη, Μπασδέκη Ελένη, Ντουσίκα Μαρία και Φουρκιώτη Ελισσάβετ καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Υφαντή Δήμητρα, Μάτσια Χριστίνα, Βελεσιώτου Αικατερίνη και Σανοζίδης Παναγιώτης του 5ου Δ.Σ. Τυρνάβου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές αναφορικά με τις εκπαιδευτικές διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε χώρα αναφορικά με την ένταξη και τη διδασκαλία ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές δυνατότητες. Επιπλέον, οι μαθητές από τις τρεις χώρες συνεργάστηκαν υποδειγματικά μεταξύ τους για τη δημιουργία ενός κοινού μύθου. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν η κατασκευή μαριονετών (puppets) και η συγγραφή μιας ιστορίας, η οποία τελικά δραματοποιήθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό.

Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι, η επίσκεψη περιείχε και πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικές τοποθεσίες (Σελινούντας, χωριό «Έρυξ κ.α.», οι οποίες και ήταν αποικίες των Ευοείων και των Κορινθίων κατά την περίοδο του δεύτερου εποικισμού τον 8ο αι. π.Χ. Περιείχε επίσης και δραστηριότητες στη φύση, ειδικά σχεδιασμένες ακόμα και για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές δυνατότητες, καθώς και στιγμές ξεκούρασης και αναψυχής.

Γυρνώντας στην Ελλάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί κουβάλησαν στις «αποσκευές» τους αξέχαστες εμπειρίες, πολύτιμες φιλίες, αρκετά δώρα και πολλές ευχάριστες αναμνήσεις που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com