ΑΥΤΟΨΙΑ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

«Τα αντιπλημμυρικά έργα άντεξαν», υποστήριξε ο περιφερειάρχης

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ρέματα και σε σημεία του οδικού παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς όπου προκλήθηκαν προβλήματα από την πρόσφατη κακοκαιρία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Τα συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ενόψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας «ΜΠΑΛΛΟΣ» που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες μέρες.

«Ιδιαίτερη προσοχή από όλους και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων» σύστησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:« Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ και της Πολιτικής Προστασίας, η Θεσσαλία αναμένεται να πληγεί από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με  ισχυρές βροχοπτώσεις. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους πολίτες και να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Οι κτηνοτρόφοι να ασφαλίσουν και να εξασφαλίσουν τα ζωντανά τους, οι ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και οι Δήμοι να ελέγξουν και να ανοίξουν  τα  μόνιμα ή τα πρόχειρα φράγματα που δημιουργήθηκαν κατά την αρδευτική περίοδο. Οι υπηρεσίες μας έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο όλων των ρεμάτων και ποταμών προκειμένου να δούμε πού χρειάζονται  επιπλέον παρεμβάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  ολοκλήρωσε πολλά αντιπλημμυρικά έργα τα οποία στην πρόσφατη κακοκαιρία λειτούργησαν συγκρατώντας μεγάλους όγκους νερού που κατέβαιναν από τα βουνά.  Τα έργα λειτούργησαν στα παράλια της Αγιάς,  στο Πήλιο όσο και στις άλλες περιοχές που παρατηρήθηκαν υψηλά ποσοστά βροχοπτώσεων.

Η Θεσσαλία δέχτηκε  το μεγαλύτερο ύψος βροχής. Όσο βρέχει σε δυο χειμώνες στην Αθήνα, έβρεξε στην περιοχή μας σε λίγες μόνο ώρες. Τα Δασαρχεία  χρειάζεται  να ενεργοποιηθούν καθώς τα δάση χρειάζονται καθαρισμό και περιποίηση.  Μεγάλος όγκος από κορμούς δέντρων που είχαν αφεθεί στα δάση παρασύρθηκαν από το νερό και  προκάλεσαν  μικρά πλημμυρικά φαινόμενα σε χειμάρρους και στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα οι αγροτικοί δρόμοι χρειάζεται  να κατασκευάζονται με προδιαγραφές. Να  υπάρχει πρόβλεψη για την  απορροή των νερών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι αγροτικοί δρόμοι μετατρέπονται σε ρέματα, με αποτέλεσμα το νερό να καταλήγει στις  κεντρικές αρτηρίες. Μεγάλη προσοχή στις συνδέσεις των δρόμων που οδηγούν είτε σε χωράφια είτε σε σπίτια στους ορεινούς όγκους. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε ετοιμότητα και υπάρχουν μηχανήματα σε πολλά σημεία του δικτύου,  έτοιμα  να επέμβουν όποτε  χρειαστεί. Βρισκόμαστε σε  συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Στρατό και τους Δήμους προκειμένου να  επιχειρήσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ