ΛΑΡΙΣΑ: ΝΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΕΙ Η ΟΔΟΣ ΓΙΩΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ ΣΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ ΖΗΤΑ Η ΠΡ.ΑΞΙ.

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Λάρισας κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη Λαρισαίων «Πρωτοβουλία αξιών ΠΡΑΞΙ για τη Λάρισα» με Επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Γούλα, για το ζήτημα που υφίσταται στην οδό Γιωσέφ Ελιγιά στη Χαραυγή.

Στην ερώτηση,  που συνυπογράφουν ο Επικεφαλής της Παράταξης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Άκης Νασιώκας, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Με την παρούσα ερώτησή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το ζήτημα που υφίσταται με την οδό Γιωσέφ Ελιγιά στη συνοικία της Χαραυγής.

Η συγκεκριμένη οδός , εδώ και χρόνια, είναι στρωμένη με τσιμέντο και δίνει την εικόνα δρόμου. Πρόσφατα κάτοικοι της περιοχής, που τα αυτοκίνητά τους έλαβαν κλήσεις από την τροχαία για παράνομο παρκάρισμα στην ανωτέρω οδό, και έχοντας εύλογη απορία για ποιο λόγω έλαβαν κλήσεις, πληροφορήθηκαν από την τροχαία πως η ανωτέρω τσιμεντοστρωμένη οδός θεωρείται πεζόδρομος!!!

Εν συνεχεία ομάδα κατοίκων της περιοχής επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, αφενός για να εκφράσουν τα παράπονά τους για το ανωτέρω γεγονός, και αφετέρου να ενημερωθούν για το τι μπορεί να γίνει, από εδώ και πέρα, με την ανωτέρω οδό.

Υπηρεσιακοί παράγοντες τους ενημέρωσαν πως καλό θα είναι η ανωτέρω οδός να αποχαρακτηριστεί ως πεζόδρομος και να χαρακτηριστεί ως μονόδρομος, ‘ώστε από τούδε και στο εξής να μπορούνε να παρκάρουν τα οχήματά τους στη μία πλευρά του δρόμου.

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή είναι προφανές πως δεν είναι λογικό δρόμος στρωμένος με τσιμέντο να θεωρείται μονόδρομος, πράγμα που είναι αδύνατο να γνωρίζουν οι πολίτες, αλλά και επειδή στην περιοχή υπάρχει έλλειψη θέσεων στάθμευσης, σας καλούμε να κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε η οδός Γιωσέφ  Ελιγιά στη Χαραυγή να χαρακτηριστεί μονόδρομος.»