ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Τεράστιο το πρόβλημα στα νοσοκομεία όλης της χώρας και φυσικά της Λάρισας – την κατάσταση επιδεινώνουν και οι ανεμβολίαστοι που έχουν μπει σε αναστολή

Αντιμέτωποι με την τραγική έλλειψη αναισθησιολόγων που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο είναι οι γιατροί σε χειρουργεία, ΜΕΘ, ΤΕΠ και επείγοντα όλων των νοσοκομείων της χώρας και φυσικά οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν ή να τύχουν ιατρικών πράξεων που απαιτούν την παρουσία αναισθησιολόγων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το paidis.com, η έλλειψη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας που είναι κεφαλαιώδης για τη λειτουργία των νοσοκομείων, έχουν ξενιτευτεί με δεδομένο ότι στο εξωτερικό οι μισθοί που απολαμβάνουν είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που δίνει το ελληνικό δημόσιο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε στη σελίδα άνθρωπος που γνωρίζει καλά το πρόβλημα ο οποίος υποστήριξε ότι ένας αναισθησιολόγος σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας παίρνει το μήνα όσα παίρνει κάποιος συνάδελφός του που δουλεύει ένα Σαββατοκύριακο σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ι.Σ Λάρισας Κ. Γιαννακόπουλος με τον οποίο επικοινώνησε το paidis.com και ο οποίος σημείωσε ότι έχει ήδη αναδείξει το θέμα σε συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αό την οποία ζήτησε να δώσει κίνητρα παραμονής των αναισθησιολόγων στα ελληνικά νοσοκομεία. Μάλιστα έκανε λόγο για την αναγκαιότητα θέσπισης ουσιαστικών κινήτρων με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, απαλλαγή από αγροτικά ιατρεία κ.λπ. και όχι με κάποια ημίμετρα όπως αυτά που σκέφτεται να υλοποιήσει το υπουργείο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι σε διάφορες περιοχές της χώρας τα χειρουργεία αναμένεται να κλείσουν άμεσα οπότε μάλλον το υπουργείο θα ζητήσει τη συνδρομή αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα όπως σκέφτεται να κάνει σε νοσοκομεία των νησιών.

ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

Εν τω μεταξύ παράλληλα με την μετανάστευση των αναισθησιολόγων στην περιοχή μας και ειδικά στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο τμήμα αναισθησιολογίας υπάρχουν ανεμβολίαστοι νοσηλευτές που έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής εργασίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσουν σωστά τα χειρουργεία και έτσι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πολλά χειρουργεία αναβάλλονται.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ