Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Ανοίγει τις πύλες του το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Σε μια εποχή γεμάτη από προκλήσεις και αλλαγές, το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας έρχεται για άλλη μια χρονιά «να ταράξει τα νερά» της Διδασκαλίας και της Μάθησης, και να αποτελέσει εφαλτήριο για την εφαρμογή νέων ιδεών, εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών στη μαθησιακή διαδικασία, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο Σχολικό Περιβάλλον.

Το 7ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (http://synedrio.eepek.gr ) διοργανώνεται  από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ ), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Σύλλογο καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, ενώ διεξάγεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Πανελληνίου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ν. Λάρισας, της Europe Direct, και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (15170/ΓΔ4/08-02-2021).

Λόγω της υγειονομικής κρίσης, το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με Υβριδικό τρόπο (και δια ζώσης και από απόσταση). Και τις 3 ημέρες του συνεδρίου θα υπάρχουν συνεχόμενες Προσκεκλημένες ομιλίες κορυφαίων εισηγητών, από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming (συμπεριλαμβάνονται και 4 δίωρα στρογγυλά τραπέζια), ενώ οι εισηγήσεις των συνέδρων που επιθυμούν να είναι από απόσταση θα αναρτηθούν ανά θεματική ενότητα με σχετικά βίντεο στο κανάλι της ΕΕΠΕΚ στο Youtube, σύμφωνα με  το Πρόγραμμα του Συνεδρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Όσοι σύνεδροι επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν τόσο τις εργασίες στο Youtube όσο και τις δια ζώσης εισηγήσεις στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων Υγειονομικών μέτρων (βάσει της νέας Κ.Υ.Α. δικαίωμα εισόδου στους χώρους του Πανεπιστημίου έχουν όσοι είναι εμβολιασμένοι, ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, επιδεικνύοντας το σχετικό πιστοποιητικό).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου έχουν προγραμματιστεί 44 προσκεκλημένες ομιλίες διακεκριμένων Πανεπιστημιακών Δασκάλων από το εξωτερικό (Αγγλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Τσεχία, Ρωσία, Πορτογαλία, Κύπρο κ.ά. – συμπεριλαμβάνονται και 4 δίωρα στρογγυλά τραπέζια) καθώς και από την Ελλάδα και θα παρουσιαστούν συνολικά 610 εργασίες, οι οποίες έτυχαν θετικής κρίσης από 2 τουλάχιστον κριτές (αρχικά υποβλήθηκαν στο συνέδριο 726 εργασίες). Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

391 Πλήρη Άρθρα – Εισηγήσεις που αφορούν σε ολοκληρωμένα πρωτότυπα άρθρα και εργασίες όλων των ειδικοτήτων.

82 Εκπαιδευτικά Σενάρια όλων των ειδικοτήτων,

13 Εργαστηριακές παρουσιάσεις – workshops διδακτικών προσεγγίσεων, διδακτικών εργαλείων και εφαρμογών Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση, τα οποία θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης (π.χ. Zoom ή Webex) και θα έχουν διάρκεια 1-2 ώρες. Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων (περίπου 25 άτομα ανά εργαστήριο) απαιτείται η συμπλήρωση της σχετική φόρμας εγγραφής, η οποία θα γίνεται μέσα από το σύστημα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, εφόσον προηγουμένως έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή στο συνέδριο  ( http://synedros.eepek.gr )  .

66 Ηλεκτρονικά Ανηρτημένες Ανακοινώσεις (e-posters) που αφορούν στη συνοπτική παρουσίαση πληροφοριών και ευρημάτων μέσω πινάκων, γραφημάτων, σχεδίων κλπ. και κάποιου σύντομου σώματος κειμένου, καθώς επίσης και

58 Καινοτόμα Προγράμματα και Δράσεις που αναφέρονται στην υλοποίηση ενός προγράμματος (π.χ. μια Σχολική Δραστηριότητα όπως Αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικού θέματος κλπ., κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κ.ά.) ή μιας δράσης (π.χ. e-twinning, Teachers4Europe, μαθητικοί διαγωνισμοί κλπ.).

Το κόστος συμμετοχής για τους Συνέδρους με Βεβαίωση Παρακολούθησης ανέρχεται στα 10€, ενώ η είσοδος και παρακολούθηση του Συνεδρίου (χωρίς έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης) είναι ελεύθερη.

Μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας του συνεδρίου είναι και το paidis.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ