Φ. ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Στις πληγείσες περιοχές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με επικεφαλής τον πρώην διοικητή του ΕΛΓΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενο από τους Φάνη Κουρεμπέ (πρώην διοικητή του ΕΛΓΑ, συντονιστή του αγροτικού τμήματος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), Βασίλη Ζωγράφο (Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ), Χρήστο Καβαδία (συντονιστής ΟΜ Αγιάς), Δέσποινα Αράπκουλε (Περιφερειακή Σύμβουλος), Νίκο Παπαδόπουλο (Πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), Μιχάλη Λιόντος (εκπρόσωπο ΕΛΓΑ), αγροτοσυνδικαλιστές και εκπροσώπους συνεταιρισμών επισκέφθηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία «Αθηνά» περιοχές του Δήμου Αγιάς όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος των ζημιών σε αγροτική παραγωγή και υποδομές.

Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στο Δήμο ,συζητήθηκαν τα προβλήματα, διερευνήθηκαν λύσεις για ανακούφιση των ζημιωθέντων αγροτών. Μετά την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Αντ. Γκουντάρα, τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο και εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, συζητήθηκαν τρόποι στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα προτάθηκε η αντιμετώπιση της ζημιάς στα κάστανα με συνολικές εκτιμήσεις με βάση τα στοιχεία παραγωγής των τριών τελευταίων ετών.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για επιπλέον στήριξη του εισοδήματος των αγροτών, όπως ταμείο Αρωγής ,ταμείο αλληλεγγύης,de minimis.

«Ειδικά σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής εκτινάσσεται επιβάλλονται στοχευμένα και άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η  γεωργική παραγωγή.

Από τη πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται να πιέσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε η «Αθηνά» και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σημείωσε ο κ. Κουρεμπές, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δέσμευση για αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ , ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ζημιές από την κλιματική αλλαγή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ